C'est Noël ! - Vins blancs
Si vous optez pour un réveillon de Noël à base de poisson, alors cette sélection est exactement ce qu'il vous faut ! Et ce n'est pas tout, en plus des vins, vous trouverez également 8 délicieuses spécialités ! Qu'attendez-vous ?
Malvasia Pinot Grigio Puglia IGT
Van Malvasia en Pinot Grigio druiven, een zeer geurige en gewaarderde witte wijn, De druiven rijpen in Puglia, het milde klimaat verwend deze gebieden, erft een betoverd karakter,harmoisch en elegant.
Heldere strogele kleur met groenachtige hints. Een prachtig bouquet wat doet denken aan bloemen, intens en fruitigmet tonen van perziken en abrikoos; harmonieze smaak
"Tussen de hints van meloen in de pinot grigio en en de bewonderenswaardige bloemige druiven van de Malvasia: een harmonieze wijn in helder bouquet."
"Dicasa" Bianco
DICASA VINO BIANCO is zeer evenwichtig en met een verrassende aromatische frisheid. Hij is geschikt voor alle momenten om te delen, hij kan met alledaagse maaltijden gecombineerd worden en vertegenwoordigt de Italiaanse stijl van samenzijn. De ideale wijn voor de gezelligste tafels!
Strogele kleur met gouden reflecties. In de neus zijn delicate bloemige hints merkbaar die u bij de eerste ademhaling veroveren. De smaak is fris en aangenaam aromatisch.
BIANCO TERRE SICILIANE IGT
Uit geselecteerde Siciliaanse druiven, de Bianco Terre Siciliane IGT is een frisse en uitnodigende wijn. Gekenmerkt door intense mediterrane geuren, heeft hij een goede structuur en aromatische opwindende accenten. Volgens traditie gevinifieerd, overtuigt hij door schoonheid en evenwicht. De Terre Siciliane Giordano lijn is verrijkt met een nieuwe, verfijnde hoofdrolspeler.
Bij het bekijken lijkt hij fel geel, met felle gouden reflecties. Groot olfactorisch profiel, met hints variërend van fruit (perzik en abrikoos) tot citrusbloemen, waarbij munt en salie tegelijkertijd aangesproken worden. Volle smaak, omhullend en evenwichtig; een frisse zuurgraad en in de afdronk geeft hij een extra touch, een opmaat naar een geaccentueerde persistentie die denken doet aan delicate hints van aromatische kruiden.
"Eventus" Bianco
Gekregen uit de beste witte druiven van de Middellandse Zee gebieden, in de meest geschikte wijngaarden geteeld, wordt het gevinifieerd met de onmiddelijk scheiding van de huiden van de must. De fermentatie wordt bij gecontroleerde temperatuur gedaan om zijn aroma en frisheid te behouden. De naam Eventus benadrukt de unieke en zeldzame kenmerken van dit wijn.
Gouden stro kleur met groenachtige hints, een elegant en bloemig bouquet, die aan exotische vruchten en groene appel doet denken. Een prachtig, pure bouquet. Dit is een van de meest geurige witte wijnen van onze productie. Een zachte en evenwichtige smaak met hints van gele appel, peer en grapefruit.
"Raggiante" Bianco
Een zeer fijne en elegante witte wijn, het resultaat van verschillende "cuvées" geassembleerd in de Cantine Giordano. De naam komt van de bijzonder intense stralen van de zon in de Middellandse Zee gebieden waar de druiven worden geteeld.
Gouden kleur met heldere en scherpe reflexen; een olfactorische kampioen, frisse bouquet van bloemen, intens en fruitig, met hints van appel; harmonieus en zacht van smaak.
Grissini
Deze knapperige stengels zijn uitermate geschikt als broodvervanger of als origineel bijgerecht bij koude schotels. Aan het deeg wordt een beetje olijfolie toegevoegd. Vervolgens worden er met de hand dunne strengen van gerold.
Paté van zwarte olijven
Deze paté wordt gemaakt van volledig gerijpte zwarte olijven. Een delicatesse die kan worden gebruikt op geroosterd brood, als pastasaus, bij vlees en groente.
Fusilli Tricolore
Deze bonte pastamix combineert de smaak van rijpe tomaten met de geur van verse basilicum. Dit gerecht smaakt het best met wat olijfolie of Parmezaanse kaas.
Fusilli is een korte pasta met een karakteristieke twist vorm. Het is een geweldige pasta voor allerlei sauzen als gevolg van de slimme manier waarop zijn vorm "houdt" een heleboel saus. Onze Fusilli bestaat uit drie kleuren: groen van spinazie, rood van rode peper en effen gekleurde eenvoudig van de tarwe zelf. Geniet ervan met een vleugje extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.
INGREDIËNTEN: griesmeel van harde tarwe, water, gedehydrateerde basilicum (2,5%), gedehydrateerde tomaat (1,5%).
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.
KOOKTIJD: 5/7 min.
Balsamico Azijn uit Modena i.g.p.
De meest bekend en gewaardeerde azijn, bereid met wijnazijn, kruidenmengsel en geconcentreerde en gekookte most.
Deze populaire en hoogwaardige azijn, uit de streek Emilia Romagna, wordt van oudsher gewonnen uit geconcentreerd en uitgekookt most. De donkerbruine kleur en de karakteristieke smaak ontstaan door het rijpingsproces in eikenhouten vaten. Er zijn maar een paar druppels nodig om vlees, vis, omeletten en groenten een bijzondere smaak te geven. Probeer deze azijn ook eens op Parmezaanse kaas en aardbeien.
Ingrediënten: wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, karamel als kleurstof E150d. Het bevat Sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Arrabiata saus
De mediterrane keuken komt het best tot zijn recht in de arrabbiata-saus. Een saus met een sterke, pikante smaak die uw gerechten de creativiteit en de smaak zal geven die typisch zijn voor de zuidelijke streken. Perfect voor het verrijken van spaghetti of penne, het is de ideale saus om elke soort pasta persoonlijkheid te geven.
Artisjokcrème
Deze lichte en verfijnde crème wordt van de beste artisjokken gemaakt. Serveer deze crème op geroosterd brood als voorgerecht of als partyhapje. Ook heel lekker als pastasaus of bij de risotto.
INGREDIËNTEN: artisjokken (70%), zonnebloemolie, mosterd (azijn, mosterdzaad, rijstmeel, zout, suiker, specerijen), wijnazijn, zout, gistextract, zuurteregelaar, citroenzuur. Bevat sulfieten.
OPSLAGCONDITIES: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen in koelkast bewaren en binnen een paar dagen gebruiken.
Frollini al Limoncello
Lekkere boterkoekjes, met echte Limoncello likeur en gekonfijte citroen. Uitstekend om aan uw gasten aan te bieden samen met een kopje thee of koffie, maar ook ideaal om elk moment van de dag aangenaam te maken.
INGREDIËNTEN: Tarwebloem, suiker, boter (melk), eieren, zonnebloemolie, gekonfijte citroen 2,5%, halfvolle melk, Limoncello likeur 0,5% (water, alcohol, suiker, citroenschil), rijsmiddelen (natriumwaterstofcarbonaat, natriumdifosfaat), zout, natuurlijk citroenaroma. Kan sporen van noten en soja bevatten.
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.
Bruschetta van gegrilde groenten
De stevigste en sappigste fruit worden geoogst op het hoogtepunt van het seizoen; gegrild, in plakken gesneden en gedoopt in een heerlijke saus gemaakt met olijfolie, kruiden en tuinkruiden. Ideaal als voorgerecht op geroosterd brood of, verwarmd, als bijgerecht bij vleesgerechten.
INGREDIËNTEN: zonnebloemolie, gegrilde rode paprika (15,3%), gegrilde gele paprika (15,3%), gegrilde aubergine (11,2%), water, basilicum, courgette (4,1%), dubbele geconcentreerd tomaat, witte wijnazijn, zout, extra vergine olijfolie, knoflook, ui, fructose, aardappelen, peterselie, peper, aroma, zuurteregelaar: citroenzuur. Bevat sulfieten.
OPSLAG: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen bewaren in de koelkast voor een paar dagen.