La Tradizione del Piemonte

12 flessen

Een pakket die de uitmuntendheid van een territorium weet te verbeteren, een plek met een zeer hoge wijn roeping. 12 flessen die het beste van de grote regionale namen vertellen, perfect om elke druppel van de hoogste Piemontese traditie te proeven.

72 ,90
-37%

€ 116,40

GRATIS VERZENDING

Dolcetto Piemonte DOC

DRY RODE WIJN
2022

Piemonte bestaat uit veel land, Piemonte heeft veel zielen: in Dolcetto Piemonte DOC vinden deze facetten van een complexe identiteit hun perfecte synthese. In het glas slaagt hij altijd erin u te verbazen en onthult geleidelijk zijn volledige expressieve geest. In tegenstelling tot de benaming die gekoppeld is aan een specifiek grondgebied, slaagt Dolcetto Piemonte DOC erin verbanden te leggen tussen de kleine verschillen van een historische variëteit, spelend met nuances en indrukken. Een uitwisseling van smaken en accenten, een mozaïek van verschillende sensaties die erop wacht om opnieuw te worden samengesteld.

Alcohol
Alcohol
12,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
18 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Als u de wijn bekijkt is hij robijnrood van kleur, met lichtjes violette tinten. Het olfactorische profiel is vrij breed, gekenmerkt door schone en aanhoudende bloemige aroma's: een wijnneus, aangenaam karakteristiek, stimuleert nieuwsgierigheid en opent uw smaakpupillen naar een smaak die onmiddellijk een perfect voltooide balans vertoont. Lage zuurgraad, tannine structuur van afgemeten intensiteit, omhullend en aangenaam in het complex, de Piemonte Dolcetto DOC is een andere rode dan de gebruikelijke en nooit alledaags.

Formaat: 0.75 l

Vinificatie

Om een volledig succesvolle DOC Dolcetto Piemonte te krijgen, begint het werk met een nauwkeurige studie en capillair in kaart brengen van de beste wijngaarden, waar de wijnstok zich beter kan ontwikkelen. Zodra de fruitkeuzes zijn gemaakt, gerijpt in de heuvels van Piemonte met een rijke samenstelling en uitstekende blootstelling aan natuur, gaan we verder met wijnoogst en traditionele vinificatie. Kleine voorzorgsmaatregelen laten toe om in de most het volledige expressieve potentieel van de druiven te behouden, die eigenaardigheden die de geur van deze rode zo fruitig en persoonlijk maken.

Curiositeit

De Dolcetto Piemonte DOC dankt zijn naam aan een kenmerk van de druiven waaruit het is geproduceerd: zoet, precies, en gekenmerkt door een lage zuurgraad in vergelijking met zijn neven zoals Barbera en Nebbiolo. Het is een van de meest populaire rode wijnen in Piemonte, aangenaam droog, bevredigend en zonder overdaad. Vergeleken met de Costafiore, is hij preciezer in de invloeden van het land van herkomst, meer gewoon en bevredigend waar de Costafiore strenger en soberder is. Twee wijnen om absoluut te proberen, de twee gezichten van een rode Made in Piemonte.

x4

Barbera d'Asti DOCG

DRY RODE WIJN
2022

Een grote Piemontese klassieker, van Barbera druiven, vakkundig gerijpt in eikenhouten vaten. Alle geest van Asti wijn ingesloten in een oprechte wijn, drinkbaar maar met een sterk karakter, gemaakt voor degenen die houden van authentieke dingen.

Alcohol
Alcohol
13% vol
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Hij heeft een robijnrode kleur en een intens bouquet met een ondertoon van gedroogd fruit. Zacht en vol van smaak.

Formaat: 0.75 l
x4

Cortese Piemonte DOC

DRY WITTE WIJN
2023

Inheemse druif van Piemonte, is het de klassieke witte wijn van de regio.

Alcohol
Alcohol
11,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
10°-12 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Lichte stro kleur met groene reflecties; delicate bouquet, bloemig en fruitig; zacht en frisse smaak, met een uitstekende balans tussen zuurgraad en zachtheid.

Formaat: 0.75 l
x4