Réductions sur la piste
"Collection" Bianco Castelli Romani DOC
Een bekende benaming, Castelli Romani Giordano is een DOC die de catalogus verrijkt en het aanbod van de beste Italiaanse wijnproductie uitbreidt. Malvasia en Trebbiano vormen het hart van deze delicate en aromatische wijn, perfect om aperitieven en delicate gerechten te begeleiden. Castelli Romani DOC is een perfect witte wijn om elke dag op tafel te hebben, want hij weet de veelzijdige eigenschappen van een speciale persoonlijkheid het beste tot uitdrukking te brengen, zelfs bij de belangrijkste gelegenheden.
De Castelli Romani DOC bekleed het glas met een mooie strogele kleur, met aders die oscilleren tussen helder goud en warm brons. In de neus biedt hij een olfactorisch getint profiel met fruitige tonen, en vooral hints van vers fruit. De aromatische persistentie maakt de proeverij bevredigend en de smaak is zacht en droog.
"Rosso della Terra"
Een uitmuntende rode wijn.
Robijnrode kleur met oranje vonken; intensief bouquet met braam en vanille. Harmonieus en goed gestructureerd, met aanhoudende afdronk.
MERLOT ROSATO PUGLIA IGT
Hoewel oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, is Merlot een van de meest voorkomende zwarte druivensoorten ter wereld, in staat om verschillende kenmerken en sensaties tot uitdrukking te brengen volgens de productiegebieden. In Apulië heeft hij vruchtbare grond gevonden om zijn sappige en zachte kant vrij te geven, waardoor hij een rode met karakter is, die veel plezier geeft.
De neus doet onmiddellijk denken aan klein rood fruit, vooral framboos en aardbei. De slok is vol en bevredigend, met een perfect uitgebalanceerde frisheid en zachtheid. In de mond is hij rijk en persistent, kenmerken die hem bijzonder veelzijdig maken bij combinaties.
Rosato Primitivo Puglia IGT
Een elegant en verfrissend rosé uit de regio Apulië. Rosé verkregen uit Apulische wijngaarden: hij pakt je en onthult geuren en voorstellingen van een land met een sterke wijn roeping en heeft een smaak met een sensueel en omhullend karakter. De sensorische analist Luca Maroni schrijft aan onze Primitivo Rose' Puglia IGT 94 punten toe: een resultaat waarmee deze wijn tussen de beste Italiaanse wijnen van het jaar behoort.
Hij heeft een zachtroze kleur en een fris, fruitig, bloemig bouquet met een vleugje perzik. De smaak is soepel, vol en elegant, met ondertonen van tropische vruchten.
CABERNET SAUVIGNON ITALIA
Het internationale druivenras Cabernet Sauvignon vindt de perfecte habitat in de vruchtbare bodem van zandige oorsprong. Moderne wijnbereiding volledig in overeenstemming met de traditie en het gebruik van lage temperaturen zijn voorstander van het behoud van de inheemse aroma's van de druiven.
Hij is robijnrood met dieppaarse schitteringen en heeft een intens en karakteristiek bouquet met nuances van viooltjes, paprika en kruiden. De smaak is krachtig, rond en fluwelig.
"Eventus" Rosso
Droge rode wijn, gemaakt van druiven die groeien in de beste wijngebieden van de drie grote wijnlanden: Spanje, Frankrijk en Italië.
Intense rode kleur met paarse tinten; sterke hints van rijp fruit, intense bramen en kersen noten, gekonfijt fruit en jam die zich vermengen tot een bouquet van kruiden en vanille. De smaak is vol, warm en allesomvattend, perfect gebalanceerd met de juiste hoeveelheid van zachte tannines. De afdronk is lang en fruitig.
"Raggiante" Rosso
Krachtige wijn, tegelijkertijd van zeldzame fijnheid. De naam herinnert aan de kracht van de Middellandse zon waardoor de perfecte rijpheid van de druiven ontstaat.
Dieprode kleur; bouquet met tonen van rijp fruit, bramen en violet; vol van smaak, soepel en evenwichtig, aanhoudend.
Pesto uit Ligurië met extra vergine olijfolie en basilicum
Verse basilicumblaadjes met pijnboompitten, knoflook, extra vergine olijfolie en Parmezaanse kaas worden langzaam en krachtig tot een smeuïge crème gemengd. Met name geschikt voor het aanmaken van verschillende pasta's, maar ook voor het verfijnen van andere sausen.
Balsamico Azijn uit Modena i.g.p.
De meest bekend en gewaardeerde azijn, bereid met wijnazijn, kruidenmengsel en geconcentreerde en gekookte most.
Deze populaire en hoogwaardige azijn, uit de streek Emilia Romagna, wordt van oudsher gewonnen uit geconcentreerd en uitgekookt most. De donkerbruine kleur en de karakteristieke smaak ontstaan door het rijpingsproces in eikenhouten vaten. Er zijn maar een paar druppels nodig om vlees, vis, omeletten en groenten een bijzondere smaak te geven. Probeer deze azijn ook eens op Parmezaanse kaas en aardbeien.
Ingrediënten: wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, karamel als kleurstof E150d. Het bevat Sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Maccheroni 100% Italian durum wheat semolina
De meest typische van onze pastavormen, geproduceerd volgens de ambachtelijke traditie door uitsluitend gebruik te maken van Italiaanse griesmeel van harde tarwe. Deze macaroni's zijn in brons draadgetrokken om de pasta de typische ruwheid te geven waardoor hij elke smaak beter kan opnemen. Probeer ze met één van de Giordano sauzen, voeg een snuifje goede Parmigiano Reggiano toe en serveer een uitstekend voorgerecht aan tafel.
Ingrediënten: griesmeel van harde tarwe.
OPSLAGWIJZE: Op een koele, droge plaats bewaren.
Maïskoekjes
Deze handgemaakte koekjes zijn bereid met eenvoudige en natuurlijke ingrediënten: maïsmeel uit de streek Langa, suiker, tarwemeel en eieren. Heerlijk bij een kopje thee of koffie en ideaal als snack voor kinderen.
Ingrediënten: tarwebloem, plantaardig vet (sojaolie en / of gehydrogeneerde zonnebloem en palm olie, water, emulgator: E471, zout, aroma's, zuurteregelaar: E330), maïsmeel, suiker, eieren, glucose fructose stroop, rijsmiddelen (ammonium bicarbonaat, E450i, E500ii, tarwezetmeel), zout, aroma's. Kan sporen van amandelen, hazelnoten, pistachenoten, cashewnoten, melk bevatten. Het bevat gluten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.