Imperante Vino Rosso d'Italia

Hij heeft de majestueuze gang van de antieke condottieri, de Imperante Vino Rosso d'Italia, de houding van degenen die zich bewust is van zijn eigen kwaliteit. Deskundig gevinifieerd uit geselecteerde druiven, uit soberheid geeft hij de voorkeur aan balans, aan de overweldigende kracht van harmonie en aan de meer hoekige aromatische tonen van de zachtheid van rood fruit. Een wijn om met trots op tafel te zetten: een ontdekking die de meest nieuwsgierige wijnliefhebbers zal bekoren.

Alcohol
Alcohol
13,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Granaatkleur, intens en suggestief. Uit een dergelijke sobere en suggestieve chromatische stof rijzen intense aroma's van rode bessen en nauwelijks waarneembare hints van vanille omhoog. De balsamico echo van het bouquet veronderstelt een krachtige smaak, in overeenstemming met de structuur van deze succesvolle melange. Balans, doorzettingsvermogen en harmonie zijn de tonen die de Imperante Vino Rosso d'Italia een onweerstaanbare aromatische schat garanderen om ontdekt te worden.

10 ,30
DROGE RODE WIJN   € 13,73/lt.   (cod. 8834)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië.
Wijnbereiding

De juiste maat is het geheim: rijping, intensiteit van het fruit, beste oogstperiode, samenhangende combinaties van druiven. Vervolgens vinificatie in het spoor van de traditie, met respect voor een ritme gekenmerkt door de bedrijvigheid van waakzame kelderhouders. Een rijptijd in de kelder, niet te kort en niet te lang, gekozen om geen sporen achter te laten voor doorslaggevende eigenschappen van de Imperante Vino Rosso d'Italia. Een wijn die spelenderwijs zich stukje bij beetje openbaart, en die bij het proeven onveranderlijke sensuele tonen van een uitgebalanceerde smaak behoudt.

Gastronomische Combinaties

De smakelijke eerste gangen van onze traditie zijn de perfecte Wine pairing, vooral de op vlees gebaseerde sauzen. Uitstekend geschikt voor kazen van middellange rijping en met name geschikt voor grillen en BBQ. De Imperante Vino Rosso d'Italia kan goed overweg met de zeer smakelijke Mexicaanse keuken: probeer hem met de Enchiladas met kip en chorizo.

Wijnproeverij

Als u alle facetten van de Imperante Vino Rosso wilt verkennen voordat u hem tot hoofdrolspeler van gewaagde combinaties aan tafel maakt, maak even wat tijd vrij voor een proeverij, misschien in het gezelschap van een vriend die net als u gepassioneerd van goede wijnen is. Vermijd direct voordat u een slok neemt om een van deze drie dingen te doen: roken, koffie drinken of bijzonder smakelijk voedsel eten. Een truc om het proeven nog aangenamer te maken? Na het glas een vlokje pure chocolade eten. Gewoon subliem!

Vini Premiati
12 flessen
74 ,90
(cod. 49726)