Grillo Sicilia DOC

DRY WITTE WIJN

2023

Witte wijn met buitengewone eigenschappen en van antieke traditie, de Grillo Sicilia DOC is geurig en vol van smaak. Van bijzonder belang bij de productie van de Marsala, wordt Grillo gevinifieerd van de gelijknamige druif, een erfgoed van de kunst van Siciliaanse wijnbereiding.

Alcohol
Alcohol
13% vol
Temperatuur
Temperatuur
10į-12 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Van een intens strogele kleur, met goudgele vlekken. De florale toetsen (jasmijn en witte bloemen ) ontmoeten intense exotische geuren, die een rijk boeket weergeven. Bij het proeven onthult deze wijn een delicate zuurheid, vakkundig afgewogen door de zorgvuldige bemiddeling van deskundige oenologen. Evenwichtige en harmonieuze smaak, zeer fris. Interessant is het het rijpingsproces die deze tegemoet gaat: wijn die fantastisch kan verouderen, in staat om te verrassen door de evolutie die deze in loop van de tijd kan meemaken.

8 ,90


1 fles (75 cl)   € 11,87/lt.   (cod. 03609)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Gastronomische Combinaties

Heerlijk bij Panelle, typische gefrituurde snacks van kikkererwtenmeel uit Palermo. Begeleidt met evenwicht de recepten met zeevruchten, van voorgerechten tot meer gestructureerde hoofdgerechten: in het bijzonder aanbevolen met inktvis salade. Evenwichtig met de vegetarische keuken, verbluft met gewaagde bereidingen met fusion saus.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba - Italië in de kelders van Valle Talloria

 

Geproduceerd in Italië