BIANCO TERRE SICILIANE IGT

DROGE WITTE WIJN

2023

Uit geselecteerde Siciliaanse druiven, de Bianco Terre Siciliane IGT is een frisse en uitnodigende wijn. Gekenmerkt door intense mediterrane geuren, heeft hij een goede structuur en aromatische opwindende accenten. Volgens traditie gevinifieerd, overtuigt hij door schoonheid en evenwicht. De Terre Siciliane Giordano lijn is verrijkt met een nieuwe, verfijnde hoofdrolspeler.

Alcohol
Alcohol
11,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
8į-10 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Bij het bekijken lijkt hij fel geel, met felle gouden reflecties. Groot olfactorisch profiel, met hints variërend van fruit (perzik en abrikoos) tot citrusbloemen, waarbij munt en salie tegelijkertijd aangesproken worden. Volle smaak, omhullend en evenwichtig; een frisse zuurgraad en in de afdronk geeft hij een extra touch, een opmaat naar een geaccentueerde persistentie die denken doet aan delicate hints van aromatische kruiden.


Formaat 0.75 l. (€ 6,64/lt.)
4 ,98
-40%


€ 8,30

  € 6,64/lt.   (cod. 03577)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

Een langzame en constante gisting bij gecontroleerde temperatuur maakt het onze Bianco Terre Siciliane IGT mogelijk om de primaire aroma's van de druiven ongewijzigd te behouden, waardoor van de druif tot in het glas, heldere gewaarwordingen en omhullende aroma's aanwezig blijven. Een methode die bijzonder expressieve witte wijnen oplevert.

Gastronomische Combinaties

De Bianco Terre Siciliane IGT is zeer geschikt bij koude hapjes, gerechten op basis van vis en schaaldieren, wit vlees en verse kazen. Probeer hem eens met de Vastedda della Valle del Belice DOP, Slow Food presidium: een verse kaas met een niet al te intens aroma, perfect om te proeven met geroosterd pane casereccio crostini en een fris glas van onze Bianco Terre Siciliane IGT.

Wijnproeverij

Een wijn als onze Bianco Terre Siciliane IGT leent zich uitstekend om op het terras mee te toosten of om de eerste picknicks van het seizoen mee te begeleiden. Vergeet niet om de wijn af te koelen voordat u hem ontkurkt, en vooral om de koelbox mee te nemen om de temperatuur constant te houden.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A. - Bardolino - Italië

Geproduceerd in Italië