DORALUNA - Vino rosato frizzante

Spranekelende ros wijn

De Doraluna rosato is een frisse en geurende rosé, verbluffend door zijn aromatische compleetheid en aangenaam florale sensaties. Een niet voor de hand liggende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een andere wijn tijdens een aperitief, de perfecte combinatie bij succesvolle aperitieven.

Alcohol
Alcohol
11% vol
Temperatuur
Temperatuur
8-10 C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Lichtroze van kleur, speelt hij met het licht en tekent dikke arabesken die mooi paars worden. Zeer geurige in de neus, schoon, aangenaam in zijn brede volharding. De hints van violet zijn stevig en breed, terwijl de fruit echo's nauwelijks worden waargenomen en het bouquet een fluweelzachte zachtheid verstrekken. Hij heeft een volle smaak, goed uitgebalanceerd. Het sprankelende karakter geeft de Doraluna een rosé karakter en een luchtige vrolijkheid.


Formaat 0.75 l. (€ 6,72/lt.)
5 ,04
-40%


€ 8,40

  € 6,72/lt.   (cod. 02072)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Itali.
Wijnbereiding

Verkregen uit geselecteerde rode druiven, bereiken ze de perfecte mate van rijpheid. In onze wijnkleders vindt een zorgvuldige vinificatie plaats. Het geheim van de Doraluna rosé? De tijdige scheiding van de schil van de most onmiddellijk na het pletten en een delicate en verse gisting.

Gastronomische Combinaties

De Doraluna rosé kan gecombineerd worden met elegante combinaties van antipasti, vooral met die op basis van vis. Vermijd combinaties met gerechten die te pittig zijn, of met bijzonder uitgesproken rokerige tonen. Subliem bij risotto, overtuigend bij alle zachte kazen, zelfs die met de meest intense smaak.

Wijnproeverij

Geserveerd in overeenstemming met de aangegeven temperatuur, kan de Doraluna rosé ook uitstekend zo gedronken worden, als dorstlesser, vooral in de warme avonden van de late lente of volle zomer. Geproefd samen met sappige perziken creëert hij intrigerende combinaties van aroma's.


Productienoten

Gedistribueerd door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba - Italië
Gebotteld door E.I. S.p.A. Bardolino - Italië

Geproduceerd in Italië