Cotechino al Barolo
Van de beste traditionele recepten een heerlijk geurende varkensworst bereid met Barolo wijn en kruiden. Om ervan te genieten op zijn best, beter erg warm bedienen, in dikke plakken gesneden en begeleid door klassieke linzen of aardappelpuree.
Formaat 500 g. (€ 19,80/kg.)
Ingrediënten/info
Ingrediënten: varkensvlees, zwoerd, varkensvlees vet, zout, Barolo wijn (1,5%), suiker, kruiden, natuurlijke aroma, antioxidant: ascorbinezuur, conserveermiddel: natriumnitriet. Glutenfrij. Bevat sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
WIJZE VAN VOORBEREIDING: Week de verzegelde envelop met de worst in een pan vol water, breng aan de kook en laat langzaam koken gedurende ongeveer 20 minuten. Snijd de zak en leg de plakjes worst op een eerder verwarmd bord. Serveren met linzen of met een zachte aardappelpuree. Ideaal dabij een rode wijn met body, zoals Nebbiolo, Barbera d'Asti of Ferdinando I °.
Voedingswaardetabel
Gemiddelde lichtsterktewaardes per 100 g product | |||
---|---|---|---|
Energie (kJ) | 1286 | Energie (kCal) | 310 |
Vet (g) | 24 | Waarvan verzadigd (g) | 8 |
Koolhydraten (g) | 0,4 | Suikers (g) | 0,4 |
Eiwitten (g) | 23 | Zout (g) | 1,6 |