6 wijnen voor Pasen

Waarom het kiezen van wijn niet een verrassing moet zijn

6 wijnen voor Pasen

Datum van publicatie: 23/03/2021

"Kerst met jouw gezin, Pasen ..." weer met jouw gezin. Maar zo erg is het niet, integendeel. Ook dit jaar staan ons dagen van culinaire marathons en een volle maag te wachten, want weet je, familiefeesten staan in het teken van overvloed (vanuit elk oogpunt).

Hoe te overleven? Door de juiste wijn te kiezen, kun je aan het einde van de maaltijd arriveren, geloof me. Het belangrijkste is om deze kleine trucs te volgen, en je zult zien dat de paaslunch je niet langer bang zal maken.

En dus...

 

Laten we beginnen met het aperitief!

Klassiek en spontaan, de Prosecco zorgt altijd dat iedereen het met elkaar eens is. Wat is er beter dan een frisse en geurige bubbel, in afwachting van de eerste gang? En als het vergezeld gaat van wat lekkere hapjes, zoals olijven en zalm canapés, geloof me dan is dat precies wat nodig is om een ​​goede start te maken. Als je een extra vleugje lente wilt toevoegen, probeer dan Prosecco Rosé: met zijn antiek roze kleur en zijn bloemige en fruitige bouquet, is dit het juiste glas om je chique en zorgeloze paaslunch af te trappen. En wie goed begint ...

 

De prins op jouw tafel: lamsvlees

Een van de traditionele gerechten, onvermijdelijk op de paastafel. Sterke en intense smaken, die alles kunnen overweldigen, zelfs de wijn, als deze niet de juiste is. Hiervoor is de beste keuze zeer zeker een intens rode wijn, met gepolijste maar goed aanwezige tannines, die de vergelijking kan volhouden. Een Montepulciano d'Abruzzo bijvoorbeeld: robijnrode kleur, met een breed en complex bouquet van aroma's, variërend van rijp fruit tot de meer kruidige tonen van cacao en zwarte peper. Met jouw beroemde lam is het een zekerheid.

Als, aan de andere kant, het paasmenu dit jaar voorgerechten op basis van vlees bevat, zoals lasagne of verse pasta met vleessaus, blijf dan altijd bij een gestructureerd rode wijn, maar geuriger en minder veeleisend. In dit geval past een Chianti perfect, vooral omdat hij traditioneel wordt gecombineerd met sappige gerechten en vleessauzen.

 

De koningin van Pasen: de paasduif, ook wel colomba genoemd

Misschien wel het symbool van Pasen bij uitstek, en daarom verdient het een toost met een bepaalde diepgang. Welke wijn is daarmee te combineren? We moeten beslist een bekende zoetheid in gedachten houden, maar niet overdreven. In feite is het meer dan het deeg het glazuur dat de karakteristieke suikerachtige toon geeft. Aan de andere kant geven gekonfijte sinaasappel en rozijnen bijzondere nuances aan smaak, waarmee noodzakelijkerwijs rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de wijn. Om deze reden is, een succesvolle combinatie die met een spumante Metodo Charmat, zoals de '900 Gran Giordano: intens en fruitig aroma's, met sterke citrustonen die de mond verfrissen, ideaal om de lunch te beëindigen.

 

En met het chocolade-ei?

Hoe kun je ooit het chocolade-ei vergeten, tijdloos na een maaltijd, ongeacht de leeftijd. Het enige verschil zit waarschijnlijk in het feit dat je meerderjarig bent, je kunt jezelf trakteren op een zoet bijhorend glas, om echt in stijl af te sluiten. Hier is de keuze niet zo moeilijk, want bij chocolade is de ideale keuze een dessertwijn, zoals de Moscato Spumante Oro. De typische smaak van de muskaatdruif, samen met een goede structuur en zachtheid, maken hem een perfecte begeleider van zoetigheden en ijsjes, terwijl zijn lichtheid en bescheiden alcoholgehalte ervoor zorgen dat hij uiterst aangenaam blijft, ondanks het afsluiten van een (rijk) eetfestijn.