5 perfecte wijnen om te ontkurken in de winter

Rood, zelfs wit en bubbels om de kou te bestrijden

5 perfecte wijnen om te ontkurken in de winter

Datum van publicatie:

In de winter blijven wijnliefhebbers, zoals we allemaal weten, liever thuis om aan een goed glas te nippen: het kan het koude weer zijn, of de wens om te ontspannen en de batterijen op te laden voor de lente... Feit is dat afspraakjes thuis (misschien met vrienden) steeds vaker voorkomen. Wat drink je in de koude maanden? Hier zijn onze tips zodat je geen enkele toast mist.

 

5 perfecte wijnen voor de winter: aperitief en filmmarathon

 

Lijkt er nooit een einde te komen aan het koude weer? Geen probleem: u hoeft niet af te zien van een lekker aperitief en uw favoriete wijn, integendeel! Roep je vrienden op en organiseer thuis een geweldig aperitief: schalen met vleeswaren en kazen, lekkere hapjes en een paar vegetarische hapjes (om het een beetje te verdunnen 😉 ) en ontkurk een mooie, omhullende rode, zoals ANDREA VINO ROSSO, lekker droog en intrigerend. Natuurlijk kunnen de kelken u ook gezelschap houden op de bank, misschien voor een film- of tv-marathon. Wat is er beter dan een goede film, een kelk in de hand en de warmte van thuis? Dat klopt, helemaal niets!

 

5 perfecte wijnen voor de winter: sushi avond

 

Voor wijnliefhebbers die fusion food niet schuwen en verliefd zijn op sushi is elke avond een goede avond om een lawine van nigiri, uramaki en sashimi te bestellen om mee te nemen. Dus, voor een echt perfecte sushi-avond (in gezelschap of met z'n tweeën, u beslist😉) moet u een paar flessen OLLA RIBOLLA GIALLA SPUMANTE in de koelkast bewaren: het is echt de ideale bubbel bij al die delicate visgerechten waar uw hart sneller van gaat kloppen! Deze Ribolla is uitstekend geschikt voor alle seizoenen en weet altijd op te vallen, zelfs bij het aperitief... Kortom, een must-have voor een wijnliefhebber als u!

 

5 perfecte wijnen voor de winter: lunch op zondag

 

Het Italiaanse ritueel van de zondagse lunch is de perfecte gelegenheid om dat goede label te ontkurken dat u al een tijdje bewaart. Met familie, vrienden of bij je tweede huis op het platteland, dit is de perfecte tijd om te genieten van een glas (zelfs twee 😉) van de goede. In de winter, weet u, verschijnen op ieders zondagstafel een paar robuuste gerechten, want 's middags is er altijd tijd voor een herstellend dutje! Voor een tafel beladen met gebraad, polenta en diverse jus is een RIESLING DELL'OLTREPÒ PAVESE DOC ideaal: u zult voelen hoe hij erin slaagt uw mond te "reinigen", zelfs van de vetste gerechten, zodat uw smaakpapillen klaar zijn voor een volgende hap.

 

5 perfecte wijnen voor de winter: een ander gerecht

 

Over Riesling gesproken, als u zin hebt in een gewaagde combinatie, kunt u hem ontkurken samen met de Elzasser Choucroute: een gerecht met varkensvlees en zuurkool dat zelfs de wildste fijnproevers tevreden stelt. Als u zich een 'Sunday Masterchef' voelt en graag experimenteert in de keuken, probeer het dan eens klaar te maken voor uw geliefden: ze zullen sprakeloos zijn en om seconden vragen!

5 perfecte wijnen om te ontkurken in de winter

5 perfecte wijnen voor de winter: fusieavond

 

Over fusion food gesproken: wat dacht u van een avond met kaarsen, exotische gerechten en misschien wat reusachtige kussens op de vloer, om die Arabische sfeer van totale ontspanning te recreëren? Je bent misschien geen culinaire expert en waagt je zelden aan pittige bereidingen, maar je kunt altijd terugvallen op afhaalmaaltijden: elke goede vork heeft zijn reddingslijn voor die avonden dat je gewoon geen zin hebt om te koken! 😉 Of het nu gaat om de Indiase, Chinese of Thaise keuken, sta altijd klaar met een glas verse RAGGIANTE ROSATO. Met zijn fruitige noten is het gewoon de ultieme begeleiding van kip curry's, pittige gerechten en goed gekruide hoofdgerechten. Je kunt niet wachten om te ontspannen en het te ontkurken, hè?

 

5 perfecte wijnen voor de winter: welke wijn meenemen naar vrienden?

 

Het overkomt iedereen, zelfs de meest ervaren wijnliefhebbers, om door vrienden te worden uitgenodigd (misschien op het laatste moment) en niet te weten welke wijn ze mee moeten nemen. Als je niet weet wat er op het menu staat, kun je op veilig spelen met PROSECCO DOC MILLESIMATO 2020 EXTRA DRY, om verschillende redenen. Ten eerste omdat hij uw proost kan begeleiden van aperitief tot dessert, en vervolgens omdat u weet: een bubbeltje op de juiste temperatuur geserveerd maakt meteen een feestje, vindt u niet? Een kleine truc die echt een verschil kan maken, is om het al gekoeld mee te nemen, misschien in een ijszak, zodat het meteen ontkurkt kan worden.

 

Nu we u wat advies hebben gegeven over wat u moet ontkurken om het koude weer te bestrijden als een echte wijnliefhebber, hoeft u alleen nog maar Giordano in te slaan: waar wacht u nog op? Je kelder heeft zeker een mooie aanvulling nodig!

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog