Andrea Vino Rosso Etichetta Nera

Droge Rode Wijn

Het teken van de tijd, zoet en bitter tegelijkertijd, definieert mijn Andrea Vino Rosso Zwart Etiket. Het is de echo van zijn dromen die de kelder vult, tussen de bakstenen gewelven en de bochtige rondingen van de wijntonnen. De sissende adem van de lucht die elk bezoek vergezelt om de consistentie en evolutie ervan te evalueren, lage stromingen die samen een wervelende wals van verwachtingen vormen. Een rode wijn die ongewone, meeslepende, onstuimige tonen weet uit te drukken. Een wijn die Mediterrane onstuimigheid afwisselt met melancholieke suspensies, altijd in evenwicht tussen dissonante emoties: past altijd bij belangrijke gelegenheden, altijd openhartig in zijn stilte in het hart van de wijnliefhebber.

Alcohol
Alcohol
13,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Het Andrea Vino Rosso Zwart Etiket biedt een donkere en dichte kleur, ondoordringbaar voor het oog. Druiven schaduwen verschijnen in het glas en glijden snel weg. In de neus vertoont hij sporen van hout, specifieke verwijzingen naar de rijpingsperiode. Er zijn echo's van fruit op brandewijn, ver weg als fata morgana's en sensaties van chocolade en tabak. Ordent het bouquet in een geparfumeerde geur van specerijen, om de proeverij te begeleiden en markeert de fases van begin tot einde. Breed, rond, met soepele en belangrijke tannines, bij het proeven verleent hij een aanhoudende en sobere afdronk.

9 ,90
  € 13,20/lt.   (cod. 03205)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië.
Wijnbereiding

De rijpingsperiode zorgt ervoor dat het hout van de vaten indrukken en aroma's bij de wijn achterlaten waarin hij zich bevindt. De hoofdrolspelers van deze uitwisseling zijn vanillina en tannine, hoewel veel andere indrukken bijdragen aan het spel van verwijzingen dat gemaakt wordt. Het is een diepe, intieme tweerichtingsrelatie: hoe langer de rijping, hoe meer de sporen van de reis samen duidelijker worden.

Gastronomische Combinaties

Stel u eens deze Andrea Vino Rosso Zwart Etiket voor gecombineerd met traditionele rood vlees, gebraden en gestoofde gerechten. Door zijn aard, en vanwege zijn vasthouden aan de canon van de soberder rode wijnen, past hij uitstekend bij kazen met een intense smaak, moeilijk te combineren met lichtere wijnen. Opmerkelijk in meditatieve contexten, misschien gecombineerd met vlokken pure chocolade en met een passende schijf op de achtergrond: een muziek die weet hoe hij moet praten over wat we achtergelaten hebben, en wat ons op de een of andere manier gemaakt heeft wie we zijn.

Wijnproeverij

Wat de gelegenheid ook is, serveer de Andrea Vino Rosso Zwart Etiket in een ballon. Het is het glas met de perfecte lijn om goede oxygenatie aan de wijn te geven en hem perfect te maken om te proeven. De brede buik en de iets smallere opening verzamelen de aroma's, waardoor de natuurlijke complexiteit verbeterd wordt.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba - Italië in de kelders van Valle Talloria

Wijn van de Europese Unie

Winemaker's Selectie
6 wijnen
38 ,90
(cod. 54506)