"Pizzicanto" Primitivo Salento IGT

DRY RODE WIJN

2023

Pizzicanto neemt u aan de hand en brengt u naar de ontdekking van een schemerig, rusteloos Salento. Een lijn van lange passen, een dunne lijn die de dag van de nacht scheidt, het licht van de schaduw: onze Salento IGT Primitivo (rood) gevinifieerd in Torricella door de Giordano Wine Makers is het resultaat van een accurate selectie van de meer gerijpte en expressieve druiven, gegroeid daar waar klimaat en grond de best mogelijke voedingsbodem bieden. Intens, gepassioneerd, geïnspireerd: een rode wijn die de magie van Salento in zich draagt, bewaker van te ontdekken geheimen, slok na slok.

Alcohol
Alcohol
14.5% vol
Temperatuur
Temperatuur
18į-20 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

De kleur is donkerrood met granaat reflecties met wervelende nerven die de blik van smaakbeloften aanvullen. Olfactorisch profiel dat typisch voor de wijngaard is, met intense hints van gerijpt fruit en geringe schimmen van kruiden. Bij het proeven ontwaken emoties: fluweelachtig, van grote structuur, vol. De rust op houten vaten schenkt aan de Salento IGT Primitivo suggestieve kruidachtige hints en creëert aspiraties door een zacht en fascinerend karakter te definiëren.


Formaat 0.75 l. (€ 18,00/lt.)
13 ,50


  € 18,00/lt.   (cod. 03631)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

De dans van de Pizzicanto begint met de druivenoogst, met een zorgvuldige selectie van gerijpte druiven op het juiste moment. De mate van rijping is een sleutelfactor van de Salento IGP Primitivo opbrengst, daarom bewaken onze experts dagelijks de druiven rijping tot aan het perfecte moment van de druivenoogst. Deze wijn is ontstaan in het hart van Salento, in de meest geschikte gebieden, daar waar klimaat en grond samenstelling ideaal zijn voor de ontwikkeling van de Primitivo: kleine percelen, gebied van uitzonderlijk harmonische uitingen.

Het rijpingsproces van de Salento IGP Primitivo wordt tijdens een rustperiode in houten vaten gecompleteerd: een stille slaap, ver uit de buurt van drukte en energie van de Pizzica. En toch, in die slaap schijnen dromen van onstuimige golven en dansen op slechts een steenworp afstand van de zee, van zonsondergangen van vuur, van roze vinger zonsopgangen... suggesties die gesloten blijven in de fles, klaar om beleefd te worden bij de eerste slok.
 

Gastronomische Combinaties

Net als de kronkelende en harmonische bewegingen van dansers, volgt de Pizzicanto Salento IGP Primitivo de smaaksporen aan tafel. Vormt een duet met elegantie en grootse gerechten, in het bijzonder met lokale gerechten. Past perfect bij gegrilde, gestoofde tweede borden van rood vlees. Stelt niet teleur op relax momenten, openbaart een sensueel gezelschap bij meditatie.

Wijnproeverij

Neem een slok van de Salento IGT Primitivo met uw ogen dicht. In de stilte van proeven, zal de echo van de mediterrane ziel weerklinken en herinneringen en verbeelding doen ontbranden. Als lijnen getraceerd door de stoffen randen van de rok van een Pizzica-danseres, vloeien sensaties en emoties naadloos samen, in een continue, harmonieuze definitie van vormen en figuren vol charme en betekenissen. In het donker wordt elke sensatie versterkt: dus zonder de steun van een blik verschijnt Pizzicanto op het toneel, wist alle zorgen weg, creëert een moment gemaakt van authentieke, ware sensaties, die recht aan de onderkant van ons wezen aankomen.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A - Diano d'Alba - Italië, in de kelders van Valle Talloria

Geproduceerd in Italië