Een kurk voor het milieu, meer kwaliteit voor jou

EEN KURK VOOR HET MILIEU, MEER KWALITEIT VOOR JOU

Het is nu een feit dat aandacht voor het milieu en bescherming van het grondgebied fundamentele kwesties zijn bij elke menselijke activiteit, vooral als het gaat om een ​​nauwe band met het land, zoals de landbouw en wijnbouw.

Praten over duurzaamheid in de wijnwereld betekent niet alleen het definiëren van een reeks goede praktijken in het beheer van de wijngaard en de kelder, maar het is iets veel breder en complexer, dat de hele productiecyclus omvat.

 

Een belangrijke investering voor een onschatbare waarde

Ook wij bij Giordano (en de Italian Wine Brands Group) hebben jaar na jaar in deze richting gewerkt en geprobeerd ons leidende idee te realiseren: wijnen van hoge kwaliteit tegen de juiste prijs produceren en met respect voor het milieu. Daarom breiden we onze wijnflessen met een nieuw sluitsysteem uit, dat een alternatief is voor kurk, maar gemaakt met duurzame en hernieuwbare plantaardige grondstoffen: het is de Nomacorc® Select Green kurk, eco-duurzaam en in staat om topprestaties te garanderen.

 

Waarom Nomacorc® Select Green?

Er zijn verschillende redenen waarom we voor dit type sluiting hebben gekozen voor onze wijnen, de eerste is dat we geloven dat investeren in duurzaamheid altijd de beste en meest verantwoorde keuze is. En dan…

 

  • Het is de eerste kurk ter wereld zonder koolstofvoetafdruk, gemaakt met hernieuwbare polymeren van plantaardige oorsprong. Maar dit is niets nieuws voor Nomacorc, een pionier op het gebied van innovatie en zuurstofbeheer, die al in 2013 de eerste sluiting voor wijnflessen met biopolymeren had gelanceerd, afgeleid van suikerriet.
  • Zo wordt de wijn op de best mogelijke manier bewaard, dankzij de controle over de toevoer van zuurstof in de flessen, deze te verminderen en constant te houden in de tijd. Dit zorgt voor een evolutie en rijping van rode wijnen tot 25 jaar.
  • Dankzij de voorspelbare en homogene doorgang van zuurstof wordt het risico van onaangename smaken, veroorzaakt door oxidatie, reductie of kurk smaak, geëlimineerd.
  • Het behoudt alle ervaring van een traditionele kurk, met respect voor de traditionele ceremonie om een fles te openen.
  • Het is volledig recyclebaar en wordt geproduceerd met hernieuwbare energie.

 

Een keuze die concrete resultaten oplevert

Beslissen om te investeren in duurzaamheid is een keuze die de aanname van een lange termijn horizon impliceert: de acties en keuzes die we vandaag maken, zullen over het algemeen pas na maanden of zelfs jaren effect sorteren.

Daarom zijn we blij dat we een eerste mooi resultaat hebben behaald, namelijk een belangrijke emissiereductie ten opzichte van het gebruik van traditionele kurken. We hebben het over 20 ton CO2 minder in een jaar, gelijk aan de hoeveelheid die wordt geproduceerd door een Euro 6 benzineauto die 500 keer rond de aarde rijdt!

 

Een concrete bijdrage dus, centraal gericht op onze klanten, ieders toekomst en de uitdaging voor duurzaamheid bestaande uit dagelijkse keuzes en constante inzet.