Wijn en Kerstmis: 5 flessen om cadeau te geven

De juiste labels om een ​​geweldige indruk te maken

Wijn en Kerstmis: 5 flessen om cadeau te geven

Datum van publicatie: 05/12/2022

Inmiddels hebben we onszelf ondergedompeld in de kerstsfeer: je zult moeten nadenken over de kerstversieringen, het menu voor de feestdagen, uit te nodigen vrienden en ... natuurlijk de cadeaus! Raak niet in paniek, we helpen je graag: wijn geven is altijd een goed idee, als je winelover-vrienden hebt, net zoals jij. Hier zijn 5 labels waarmee je een geweldige indruk maakt, wil je graag weten welke dat zijn?

Wijn en Kerstmis: de juiste fles voor degenen die van intens rode wijnen houden


We kennen allemaal wel een winelover (of meer dan één) die een omhullend rode wijn zeker niet zal weigeren: zomer of winter, voor hem is alleen maar een rode wijn belangrijk. Dat is geen probleem, er zijn veel oplossingen voor degenen die van intense toosten houden, zoals een ROSSO DELLA TERRA: harmonieus en krachtig, handhaaft hij zijn elegantie gecombineerd met wild, maar past ook goed bij ander vlees en eerste gekruide gangen, of bij de lekkerste soepen. Kortom, een robuuste rode wijn die een beetje werkt als een pass-partout voor de onoverwinnelijke menu's van fijnproevers: je zult zien dat je met deze fles een liefhebber van volle rode wijnen zult overwinnen, geloof me.

Wijn en Kerstmis: het juiste label voor de liefhebber van bubbels


Hoe geef je een liefhebber de echte bubbels terug? Ze zijn daarom prima en geven de indruk dat het feest net is begonnen: daarom hebben we het perfecte cadeau voor degenen die een "bruisende" toost niet willen opgeven. Met de 7 PM BLANC speel je op veilig: veelzijdig, fris, zacht ... ze is gewoon perfect om de avond te beginnen met een echt "coole" aperitief gebaseerd op vistartaar, cruditè of weinig gerijpte kazen, maar ze kan tijdens de hele maaltijd gedronken worden (met vis of wit vlees) tot aan het geklets in de late avond. Kortom, voor degenen die van bubbels houden, is het een must, geloof me! Ook de fles zelf, versierd met een opgewekt en dynamisch ontwerp, maakt een geweldige indruk zodra je haar thuis bij je vrienden serveert... je zult zien dat je zeker indruk zult maken!
 

Wijn en Kerstmis: ruim baan voor jonge rode wijnen


Als er onder je winelover-vrienden iemand is die jonge rode wijnen niet kan weerstaan, hebben we echt het perfecte label: serveer hem of haar een LAMBRUSCO DI MODENA DOC en je zult zien dat hun ogen gaan glinsteren, gegarandeerd. Jij weet het ook, dat je graag goed wilt drinken: met salami, eerste- en tweede gangen gebaseerd op wit vlees of met semi-gerijpte kazen, geeft de Lambrusco zijn allerbeste. Het zal die bloemengeur zijn, of misschien die robijnrode afdronk die hem nog eleganter maakt. Laten we eerlijk zijn: een beetje zullen het ook de bubbels zijn, maar tegen zo'n glas rode wijn kun je gewoon geen nee zeggen. Stel je voor dat je samen met je geliefden toost, misschien voor de open haard en geroosterde kastanjes... ja, er is geen betere manier om te wachten op de feestdagen! 

Wijn en Kerstmis: het perfecte cadeau voor degenen die van cin cin "in roze" houden


Voor degenen die het toosten door " roze lenzen" zien, is de perfecte fles om onder de boom te plaatsen de ESCLUSIVO ETICHETTA ORO ROSATO PUGLIA IGT: een droge, zachte en harmonieuze rosé, die heel goed past bij zowel de meest geavanceerde aperitieven, als bij wit vlees of vis. Met een bord spaghetti met zee-egels is ze gewoon spectaculair: je weet hoe het is, met de naderende feestdagen en de gastronomische menu's die de echte wijnkenners aan het plannen zijn, is het hebben van een rosé in de koelkast een garantie ... je zult zien dat de liefhebbers van de rosé sprakeloos zullen blijven.

Wijn en Kerstmis: een ander idee om een ​​wijn te geven


Naast een mooi pakket (misschien met een bijzonder lint) en, natuurlijk, met de keuze van een toplabel, is het een leuk idee om bij het ​​cadeau te geven wijnpakket ook het juiste recept bij te voegen om zo op zijn best uit te zien. Stel je voor dat je de goede wijn met mooie verpakking naar het huis van een vriend brengt en een kaartje  (of zelfs in een geprint perkament ad hoc) toevoegt met tips om een ​​gerecht te bereiden dat elk glas uitzonderlijk maakt: de echte liefhebber zal uit zijn  of haar dak gaan, je zult zien!

Wijn en Kerstmis: de juiste witte wijn voor de feestdagen

Voor degenen die van op vis gebaseerde diners houden en al een sterrenhemel menu plannen met schaaldieren en zee-goedheid, is het perfecte cadeau een CA' MERLETTO BIANCO VENETO IGT: deze droge witte wijn, lekker koud geserveerd kan de joker zijn om van je eindejaarsdiner een haut cuisine uit de vakbladen te maken. Ze past perfect bij intrigerende salades, rauwe vis en gemarineerde garnalen, en kan worden ontkurkt van het aperitief tot aan de tweede gang. Bovendien mag een fruitige witte op de feesttafel niet ontbreken om al die carpaccio en zee canapés te vergezellen: je zult zien dat het een zeer welkom cadeau zal zijn, daar zijn we zeker van!

Nu we je wat ideeën hebben gegeven om een ​​uitstekend cadeau te maken voor alle wine lovers die je kent, kijk eens rond op de site van Giordano en laat je inspireren: we zijn er zeker van dat je het juiste label zult vinden om onder de boom te plaatsen (misschien ook voor jezelf, als je jezelf een cadeau wilt geven!)