Valentijnsdag: de juiste wijnen om bij kaarslicht te ontkurken

3 perfecte labels voor een romantische toost

Valentijnsdag: de juiste wijnen om bij kaarslicht te ontkurken

Datum van publicatie:

Valentijnsdag nadert: wat past daar beter bij dan een mooie toost bij kaarslicht? Als je op zoek bent naar inspiratie om een ​​romantische toost als echte winelover te organiseren, vind je hier 3 ideeën om het met het juiste label te vieren ... en in de juiste sfeer natuurlijk! Ben je al nieuwsgierig? Kom op, ontdek hoe je je lieve wederhelft ademloze momenten bezorgt.

 

De juiste wijnen voor Valentijnsdag: diner met uitzicht op de zee of het meer 

Ben je een romantisch uitje aan het plannen? Dan zorgen wij voor de juiste inspiratie om je Valentijnsdag onvergetelijk te maken: wat dacht je van een paar dagen aan zee of meer? Kies een bestemming in de buurt, misschien een mooi appartement met uitzicht op het water en pak de koffers maar in. Zoals je je kunt voorstellen, moet je, om de avond echt perfect te maken, de juiste wijn ontkurken: als je een licht diner op basis van vis in gedachten hebt, wat dacht je van een lekker koud geserveerde MALVASIA PINOT GRIGIO PUGLIA IGT? Met haar delicatesse kan ze je vergezellen van het aperitief tot in de kleine uren: ze past perfect bij koude voorgerechten of bij lichte gerechten op basis van vis en schaaldieren. Begin al na te denken over het menu (ook als je niet bepaald een master chef in de keuken bent, kun je eenvoudige gerechten overal vinden) En leg de wijn lekker koud in de koelkast voor een echt top Valentijnsdagsdiner.

 

De juiste wijn voor Valentijnsdag: wat mag er ook niet op een romantisch diner ontbreken?

Sleutelwoord: zacht licht, daarom mogen kaarsen niet ontbreken op je romantische diner. Positioneer ze op plekken in de kamer die je het meest "strategisch" lijken en steek ze op het juiste moment aan: om een sfeer te creëren, is soms maar heel weinig nodig!

Een ander detail dat je Valentijnsdag echt memorabel zal maken, is de mise en place: dek de tafel met liefde, misschien wil je pronken met die speciale glazen die je apart houdt voor bijzondere gelegenheden en, als dat zo is, koop ook verse bloemen (die altijd chic zijn!).

Vergeet ten slotte niet om een dessert voor te bereiden of, als je zelf niet erg praktisch bent, om een ​​intrigerend dessert te kopen: leg de focus op chocolade en je zult zien dat het de perfecte afsluiting zal vormen voor je Valentijnsdagmenu.

Valentijnsdag

De juiste wijn voor Valentijnsdag: een romantisch avontuur

Ben jij en je lieve wederhelft avontuurlijk ingesteld en mis je nooit de kans om van de natuur te genieten? Dan moet je een romantisch avontuur organiseren: of het nu op een normale camping is of een elegante glamping (er zijn er veel in heel Italië en daarbuiten), organiseer een Valentijnsdagdiner bij een kampvuur. Oh, ja, wat is romantischer dan een brandend kampvuur, enkele smaakvolle voorgerechten en, zoals altijd, een goed glas in de hand? Organiseer alles op een goede manier en vergeet niet om alle benodigde gereedschappen, ingrediënten mee te nemen voor een ​​kleine barbecue of zelfs gewoon een gemengde belegde snijplank te bereiden en met enkele flessen MONTEPULCIANO D'ABRUZZO DOC "COLLECTION". Een mooie droge en beslissend rode wijn is wat nodig is om de avond te verwarmen, nietwaar? Ah, je kunt altijd een romantische compilatie kiezen om de sfeer te voltooien, of er gewoon blijven om te genieten van de geluiden van de natuur ... en vergeet natuurlijk niet de kurkentrekker! ;-)

Valentijnsdag

De juiste wijnen voor Valentijnsdag: tussen kunst en passie

Stel je eens voor dat je met je lieve wederhelft hand in hand loopt in een kunststad bij zonsondergang, misschien na een bezoek aan een museum? Plan dan een alternatieve Valentijnsdag, in het teken van schoonheid en goede wijn! Jij kiest welke romantische stad je wilt bezoeken, er zijn er tientallen: Verona, met het terras van Julia en Romeo, Venetië met zijn onnavolgbare charme, Rome met een lawine aan cultuur op elke straathoek ... Kortom, jij denkt na over de locatie, en wij adviseren je over de wijn: als je een iets meer intiem aperitief wilt organiseren, na een rondje door de stad, koop dan wat cruditè en ontkurk een LORIS VINO ROSATO. Delicaat, fris en geurig, vormt ze een spektakel bij voorgerechten en fusion gerechten (als je van de etnische keuken houdt, serveer haar altijd koud en je kunt niets fout doen!). Kortom, een toost die je onverwacht organiseert, is het beste om een ​​dag met kunst en romantische wandelingen af te sluiten, vind je niet?

 

Nu we je wat advies hebben gegeven over het organiseren van een Valentijnsdag als een echte winelover en je wederhelft ademloze momenten te bezorgen, wordt het tijd om een wijnvoorraad in te slaan: vind al je favoriete labels op de Giordano site, kijk eens rond!

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog