TOSCANE FEEST

De beroemdste Toscaanse herfst eet festivals

TOSCANE FEEST

Datum van publicatie: 13/10/2020

Vandaag vertellen we u wat er in de herfst in Toscane gebeurt. In deze regio is oktober de maand van het jaar waarin veel evenementen met betrekking tot eten en wijn worden georganiseerd. Deze eetfestivals waar u naar believen kunt eten en drinken worden meestal "sagre" genoemd, maar een eetfestival is veel meer dan een simpele gelegenheid om te eten en te drinken: oorspronkelijk hadden de eetfestivals een religieuze connotatie die vooral was verbonden aan de oogstperiode. Tegenwoordig is deze dimensie genuanceerder, hoewel veel banden met de traditie ongewijzigd zijn gebleven.

Het is de viering bij uitstek van het typische lokale product, dus als u gek bent op een bepaald gerecht, raden we u aan het festival te vinden dat bij u past (in Toscane zijn er veel), het zal een werkelijk onvergetelijke ervaring worden. Het is ook een heel belangrijk moment om het gebied te promoten, aangezien veel nieuwsgierigen van overal vandaan komen om dit evenement bij te wonen. Gewoonlijk vinden tijdens een eetfestival de plaatselijke kermis, de markt en verschillende soorten feesten plaats: kraampjes van producenten, kraampjes om te proeven, optochten en parades vullen de pittoreske dorpjes waar deze evenementen plaatsvinden. In Toscane worden er zo veel georganiseerd dat het moeilijk is om precies te weten hoeveel, sommige hebben een grotere weerklank dan andere, maar wat het belangrijkste product ook is, het is een ervaring die u niet mag missen. Zonder iets af te doen aan alle specialiteiten van dit gebied, zijn er enkele die een kijkje verdienen, want het zijn echte juweeltjes. Porcini paddenstoelen:  deze specialiteit is echt een opmerkelijke excellentie: ze groeien bijna uitsluitend midden in de bossen en  het kweken ervan is erg moeilijk, dus zijn ze vrij  zeldzaam, zelfs als ze over de hele wereld bekend en vermaard zijn. De truffel: er zijn sommige soorten die zo moeilijk te vinden zijn dat ze op veilingen worden verkocht en slechts een paar gelukkigen lukt het om ze in hun bezit te krijgen.

Om een ​​klein stukje Toscane in huis te hebben, raden we aan om ze te proberen: i funghi alla brace, uitstekend bij een tweede gang vlees, of als u een liefhebber bent van eerste gangen, fettuccine met truffelsaus, een waar genoegen voor de smaakpapillen. Kastanjes en de marroni: deze producten groeien ook spontaan in de Toscaanse bossen en het zijn de vruchten die ons meer dan anderen meteen aan de herfst doen denken: de rest van het jaar is het echt onmogelijk om ze te vinden. We raden ze aan in een smakelijkere versie dan ooit, gekonfijte marroni op siroop. En tot slot kunnen we er niet omheen om over onze specialiteit te praten: de wijn. Gedurende het jaar zijn er steeds meer wijngerelateerde evenementen, maar deze periode, zijnde de oogsttijd, heeft een speciale plek in de harten van alle wijnliefhebbers. We zullen nog even moeten wachten om de bijzonderheden van deze jaargang te proeven, maar ondertussen kunnen we genieten van de vorige. We raden de Selvato lijn aan: ons assortiment van Toscaanse wijnen. De jongste is een Morellino di Scansano DOCG 2019: het is een wijn die nauw verbonden is met het land van herkomst, rijk en vol aan details is. Intens rode kleur met granaat reflecties, fijne geuren, geurige aroma's van klein rood fruit en ondergroei. De smaak is droog, warm, licht tanningehalte en omhult het gehemelte met een aangenaam fluweelzacht gevoel. Een beetje terug in de tijd is er de Chianti DOCG 2018: felrode kleur met intense reflecties; geuren van bloemextracten, heldere en aanhoudende hints van wilde viooltjes, typisch voor vers geplukte druiven, met tonen van rijp fruit; harmonieuze en evenwichtige smaak, met niet te veel samentrekkende tannines, evenwichtig, kruidig ​​en goed gestructureerd. De meest gerijpte is een Chianti DOCG Riserva uit 2016: de Chianti Riserva heeft een lange bewerking, hij wordt als zodanig gedefinieerd na minimaal 24 maanden rijping, met 3 maanden flesrijping. Nu hebt u alles wat u nodig hebt om te genieten van de heerlijke specialiteiten die dit gebied u te bieden heeft, laat uw fantasie de vrije loop en haal Toscane direct bij u thuis!