Pasen en wijn: het juiste etiket voor elk gerecht

Welke glazen zijn perfect voor traditionele gerechten?

Pasen en wijn: het juiste etiket voor elk gerecht

Datum van publicatie: 13/03/2023

 

Eindelijk is het zover: Pasen nadert en dat brengt de lentelucht, langere dagen en... De wens om de perfecte lunch te organiseren, natuurlijk! U kunt de traditionele lekkernijen al ruiken, nietwaar? Geen zorgen, wij vertellen u wat u op het menu moet schenken: we hebben heel wat tips om het juiste glas te combineren met traditionele gerechten, bent u benieuwd?

 

Pasen en wijn: een lekker voorgerecht om de lunch goed te beginnen.

 

Pasen op Italiaanse tafels kent werkelijk duizend nuances: van vitello tonnato tot torta Pasqualina, via Casatiello en "pizza di pasqua", er zijn vele manieren om een paasmaaltijd met een knaller te beginnen. Een goede tip om licht te blijven en de smaakpapillen van uw gasten niet meteen te verzwaren, is te kiezen voor een zeer lichte en luchtige wijn, om gekoeld aan te nippen. Een mooi label om bij dit voorgerecht te ontkurken is bijvoorbeeld PROSECCO DOC MILLESIMATO 2020 EXTRA DRY, perfect om de eetlust op te wekken en de delicatesse van het voorgerecht niet te verdoezelen. U zult zien dat het, als u het lekker gekoeld serveert, het perfecte glas is om 'de dansen te openen' van uw gastronomische lunch.

 

Pasen en wijn: traditionele primeurs waar iedereen, maar dan ook echt iedereen, blij van wordt!

 

De koningin van de Italiaanse lunches is zonder twijfel pasta: van crespelle tot cannelloni ricotta en spinazie, van gebakken pasta tot ravioli, een smakelijk voorgerecht mag niet ontbreken op tafel bij zo'n belangrijk feest (ja, zelfs als de hitte zich laat voelen). Bij zulke stevige en smakelijke gangen kan men nippen aan een CASTELLI ROMANI DOC WIT COLLECTIE: met zijn delicate aroma's kan hij vele gerechten begeleiden, maar hij gaat bijzonder goed samen met voorgerechten, juist omdat hij niet overdreven 'opdringerig' is en heerlijke harmonieën creëert met gevulde pasta's en sauzen. Kortom, een label om altijd in de koelkast te bewaren, want het is zo veelzijdig dat het u bij zoveel culinaire avonturen kan vergezellen.

Pasen en wijn

Pasen en wijn: hier komt het hoofdgerecht!

 

Eindelijk zijn we aangekomen bij het 'hoofdgerecht' van uw paaslunch, het 'hoofdgerecht': een intense vlees tweede gang mag u niet missen! We weten wat u dacht: lamsvlees op duizend manieren bereid, toch? Maar we kunnen het u niet kwalijk nemen, er zijn genoeg alternatieven voor een traditioneel hoofdgerecht voor Pasen: kalkoen, gebraden parelhoen of kalfsvlees... Elke familie heeft, zoals we allemaal weten, haar eigen zondagse hoogtepunten en 'must-haves'. Maar voor vegetarische vrienden? Geen paniek: een lekker 'veggie' alternatief kan geroosterde tofu met zoetzure uien zijn, of een heerlijk gekruide knolselderij gebakken in de oven, net als een gebraad. Wat te ontkurken bij al deze spectaculaire bereidingen? Met een BARBERA D'ASTI DOCG PIEDMONT gaat het zeker niet mis: een drinkbare rode wijn met karakter, in de mond perfect in balans tussen zuurgraad en zachtheid. Perfect dus om het gehemelte wat te 'ontvetten' na het proeven van robuust vlees en jus.

 

Pasen en wijn: laten we hoog eindigen met een dessert.

 

Bij het lezen hiervan loopt het water je in de mond, dat weten we! Maar voordat u zich haast om een hapje te eten, willen we u nog één advies geven om uw paaslunch op een hoge noot af te sluiten: u hebt een lekker dessert nodig! Zelfs als het gaat om traditionele desserts heb je keuze te over: van de klassieke colomba tot chocolade-eieren, zelfs lam met amandelspijs (zeer populair in Zuid-Italië). Bij het laatste gerecht van de paaslunch hoort een zoete bubbel, zoals de MOSCATO SPUMANTE: zijn intense aroma samen met zijn zoete noten maken het de perfecte afsluiter van een echt gedenkwaardige paaslunch.

 

Nu we alle perfecte glazen voor bij een klassiek paasmenu hebben aanbevolen, kunt u alvast nadenken over het menu en vervolgens naar Giordano's rennen om wijn in te slaan, we wachten op u!