Op ontdekkingstocht naar Piemontese benamingen

Piemonte is rijk aan suggestieve landschappen en belangrijke primaten vanuit oenologisch oogpunt: het is een van de regio's met de grootste wijnproductie in ItaliŽ en 80% van zijn wijnstokken worden erkend als DOP, in het bijzonder DOCG en DOC, om de sterke rol die wijn in de lokale gemeenschap speelt aan te tonen.

Op ontdekkingstocht naar Piemontese benamingen

Datum van publicatie: 03/03/2020

De bekendheid van Piemontese wijnen is voornamelijk gekoppeld aan zijn uitstekende rode wijnen, zoals Barbera, Barolo en Dolcetto, maar samen met roséwijnen vertegenwoordigen ze iets meer dan de helft van de productie. In feite zijn er onder de wijnstokken ook veel witte en mousserende wijnen, waaronder de Gavi en Moscato, twee grote voorbeelden van waardevolle wijnen in de regio.

Hebt u zin om meer hierover te weten? We hebben drie van onze beste Piemontese wijnen geselecteerd om u de resultaten van de oude wijntraditie van deze regio te laten zien.

PIEMONTE BARBERA DOC 2018

Als u de behoefte voelt om u te laten meeslepen door de eenvoudige smaken van onze keuken, kunt u op de Piemonte Barbera DOC 2018 vertrouwen om een trouwe metgezel aan tafel te vinden. Deze gestructureerde droge wijn verenigt de beoogde smaak van Barbera druiven op een verfijnde en elegante manier en  past perfect bij zowel hartige soepen als rood vlees, en bij  kazen met een intense smaak en voorgerechten naar believen. Het is de ideale wijn voor degenen die graag door sterke smaken worden overtuigd en de kleuren en aroma's van bramen en kersen in het glas willen terugvinden.

BARBARESCO DOCG 2015

In 2018 bekroond met de gouden medaille op de Berliner Wein Trophy en met het zilver op de International Wine Challenge UK, wordt deze rode wijn, gevinifieerd met volledige respect voor de Piemontese traditie, gepresenteerd als de ideale fles voor combinaties met truffels, wild vlees of oude kazen als protagonisten. Pittig en zoet tegelijk, dankt het zijn verleidelijke evenwicht aan een  langzame maceratie van de Nebbiolo vellen en aan een verfijning van drie jaar op eiken. De smaak is helder en authentiek en laat geen ruimte voor tweede gedachten. Proeven is geloven!

MOSCATO PIEMONTE DOC 2018

Makkelijk te drinken en zeer fris van smaak, is de Moscato Piemonte DOC 2018 de demonstratie dat Piemonte alle vaardigheden en ervaring heeft om wijnliefhebbers een uitstekend alternatief voor een rode wijn te bieden. Perfect te combineren bij koude en traditionele zoetigheden, wordt hij gekenmerkt door zijn strogele kleur en volle bouquet. Serveer hem bij uw gasten en toost met een lichte, aangename en geurige wijn.