Lente in Piëmont: het wordt tijd voor een picknick!

de juiste glazen voor je lunch “sur l'herbe”

Lente in Piëmont: het wordt tijd voor een picknick!

Datum van publicatie: 03/04/2023

De lente is eindelijk aangebroken! Wat heerlijk om weer te genieten als de dagen lengen, van de warme lucht en de delicate geur van bloemen, toch? Het lijdt geen twijfel: het is het ideale moment om een ​​uitstapje buitenshuis te organiseren! Als je niet veel ideeën hebt over een bestemming, raden we er een zeker aan: Piëmont! Met haar heuvels, wijngaarden en wandelpaden in de natuur is ze gewoon perfect voor een picknick op basis van de natuur en topglazen. Kom op, lees hier ons advies over het organiseren van een perfecte lunch "sur l'herbe".

 

Lente in Piëmont: een fietstocht op het platteland

 

Misschien ben je niet sportief aangelegd, maar een fietstocht in het voorjaar is altijd leuk om te doen, vind je niet? Piëmont biedt ook vele fietsroutes in de natuur om veilig en zonder extreme inspanning te fietsen (je hoeft niet onnodige halsoverkop professionele biketochten te ondernemen, dat is overduidelijk! 😉), dus kun je rustig een minder veeleisende maar zeer mooie panoramische route kiezen. Stel je eens voor dat je door de wijngaarden fietst met de wind in je haren en die heerlijke lentegeur in de lucht… Wat een spektakel! Natuurlijk mag je niet vergeten om een ​​lekkere snack in je rugzak te stoppen samen met een toplabel: al fietsend, je weet het wel, de eetlust begin je al te voelen! Voor je "after bike" picknick is een lekkere frisse PIEMONTE CORTESE DOC perfect, eventueel vergezeld van een heerlijke rijstsalade, kalkoensandwiches, frisse salades of gastronomische broodjes met carpaccio van vis. Kortom, laat je fantasie de vrije loop en bereid een bevredigend maar niet te zwaar tussendoortje, anders zou de terugreis wel eens té vermoeiend kunnen worden, toch?

Lente in Piëmont: trekking en toosten

 

Als je liever wandelt dan fietst, biedt Piëmont tientallen prachtige trekkingstochten, voor alle ervaringsniveaus: of je nu supergetraind bent of een beginner, je hoeft alleen maar zorgvuldig de meest geschikte route voor jezelf te kiezen en... Vertrek met je rugzak op je schouders natuurlijk! Wat mag er niet ontbreken op je picknick na een wandeling? Absoluut een lekker stevige snack, wat fruit en een goed Piemontese label, om het territorium in 360 graden te vieren. Als je een stevige pastasalade bereidt, of een broodje met hartig vleeswaren, moet je zeker een mooie NEBBIOLO LANGHE DOC ontkurken met zijn aroma van in alcohol gekonfijte kersen en viooltjes. Hij past ook uitstekend bij een creatief koud gerecht, zoals een kipsalade, Parmezaan schilfers, selderij en granaatappel: laat je fantasie de vrije loop en bereid een bevredigend tussendoortje, want zelfs de meest "rustige" wandelingen zijn veeleisend en je hebt de juiste energie nodig om er volledig van te kunnen genieten.

 

 

Lente in Piëmont: een brunch “en plein air”

 

Als je liever ontspant dan de iets meer "sterke" trektochten, wat dacht je van een brunch "en plein air"? Je kiest een locatie die je bevalt, laadt de auto vol met lekkernijen en komt comfortabel aan waar je het liefst zonder al te veel moeite van de natuur wilt genieten. In de kofferbak mogen lekkernijen niet ontbreken, een lekkere comfortabele handdoek en wat kussens, een super uitgeruste picknickmand en… de juiste fles natuurlijk! Als het op brunchen aankomt, is er maar één regel: fantasie! Van bagels met zalm tot groenteomeletten, van taarten tot muffins, wat voor gerecht je menu ook bevat, met een CHARDONNAY PIEMONTE DOC speel je op veilig: delicaat en fris, kan ze je de hele maaltijd begeleiden met haar delicate aroma's. Oh, ben je samen met vrienden en wil je iets leuks organiseren, dan kun je aan jouw vrienden een kleine proeverij in de open lucht aanbieden: wie weet krijgt een glas, gedronken op het gras, dan een heel andere smaak!

 

Nu we je enkele ideeën hebben gegeven om een ​​reis naar Piëmont te organiseren en te genieten van enkele topmerken uit dit uitzonderlijke land, kom ons eens bezoeken bij Giordano en sla een wijnvoorraad in voor je volgende picknick “sur l'herbe”.

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog