Het perfecte Valentijnsdiner: wijnen om indruk te maken

Op 14 februari breekt u het hart van uw wederhelft: laat u meeslepen door de majesteit van de drie wijnen die wij voor u hebben geselecteerd.

Het perfecte Valentijnsdiner: wijnen om indruk te maken

Datum van publicatie: 04/02/2020

Er bestaat geen betere gelegenheid dan Valentijnsdag om uw sommelier kwaliteiten te laten zien en een goede indruk te maken bij uw wederhelft (of met de persoon die dit hopelijk binnenkort wordt). Het  Feest van de Verliefden  - dat dit jaar op een vrijdag valt, wordt door koppeltjes met tienjarig jubileum, pasgetrouwden en verloofden bijna verplicht met een  romantisch en luxe diner gevierd, vaak zelfs thuis. Juist bij deze gelegenheid, bij heerlijke met liefde bereide gerechten, is het belangrijk om de juiste fles wijn naar smaak te kiezen. 

We hebben voor u gedacht aan  drie verschillende wijnen  die een geldige keuze kunnen zijn om  uw diner voor twee om verschillende redenen perfect  te maken.

SPUMANTE BLANC DE BLANCS DRY

 Elegant en verrassend, de Blanc de Blancs Mousserende wijn in de Dry versie  is de ideale fles voor een bijzonder speciaal diner zoals Valentijnsdag. De reden ligt in zijn  frisse en zachte tonen, vanwege de  citrus- en honinggeuren  die deze bubbel onderscheiden.  De levendige perlage en zijn finesse in het gehemelte  maken het ook een ideale wijn zowel voor  aperitieven  en bereidingen op basis van  verse kazen of vis, en als combinatie met een  dessert. De keuze is aan u om aan het begin of einde van uw Valentijnsdiner te pronken met deze mousserende wijn van zeldzame elegantie!

ANDREA VINO ROSSO ETICHETTA NERA

Aan de basis van  Andrea Rosso Etichetta Nera  ligt een solide en evenwichtige relatie van een koppel, namelijk die tussen vanilline en tannines, die tijdens de rijping op het vat elkaar ontmoeten en zich op een sterke manier verenigen met vele andere geuren.  Sensueel en overweldigend, herinnert deze rode aan de intensiteit en het voortbestaan van een eeuwige en absolute liefde. Dit is de reden waarom we hem alleen maar kunnen aanbevelen, vooral als uw diner bestaat uit  sterke kazen of gebraad en gestoofd vlees bereid door een langzaam te koken. Of anders durft u een combinatie van afrodisiacum met een pure of bittere chocoladetaart om  alle authenticiteit ervan vrij te geven.

IMPERANTE VINO BIANCO D'ITALIA

De laatste wijn voor Valentijn is een  droge witte van topkwaliteit, geboren uit de unie van geselecteerde druiven die bij het proeven een bijzonder aangenaam en geurig aroma geven. De  Imperante witte wijn van Italië  is ongetwijfeld de wijn voor u als u van plan bent om een verfijnd diner te bereiden op basis van  schaaldieren en weekdieren  of oosterse gerechten, zoals sushi en fusion gerechten