Het perfecte aperitief in 5 stappen

Een kleine handleiding om het ideale aperitief thuis te hosten: 5 eenvoudige stappen om het meest trendy evenement van het seizoen te organiseren.

Het perfecte aperitief in 5 stappen

Datum van publicatie: 21/05/2019

Het is niet onmogelijk om het perfecte aperitief thuis te organiseren, als u weet hoe u het moet doen! Om een succesvol evenement te hosten, hoeven er immers niet veel regels gevolg te worden. Hier is een korte gids in 5 stappen voor een gedenkwaardige soirée.

Perfect aperitief in 5 stappen

1 - Bestudeer de beste locatie

Per un aperitivo di successo, scegli la giusta location

Tuin, terras, eetkamer of woonkamer? Eerste stap om een succesvol aperitief te organiseren: de keuze van de beste locatie. Maak een keuze op basis van de beschikbare ruimte, tijd en thema die u aan uw avond wilt besteden. Betrek uw vrienden erbij voor suggesties en ideeën: soms is slechts een kleine indicatie genoeg om creativiteit in beweging te zetten!

Nadat u de locatie en het thema hebt vastgesteld, kunt u denken aan het aanpassen van de ruimtes met een aantal leuke objecten en kleurrijk wegwerpservies. Kijk eens hier om ideeën op te doen.

2 - Creëer een atmosfeer

Un po' di musica e l'atmosfera Ť perfetta!

Er is maar weinig nodig om de juiste sfeer te creëren. De juiste muziek kiezen zal helpen om de juiste sfeer aan de avond te geven. Kies een afspeellijst die rekening houdt met de smaak van uw gasten en kies vooral nummers die de juiste mix van energie en ontspanning bieden.

3 - Een fabelachtig menu

Metti a punto un menu da leccarsi i baffi per un aperitivo da ricordare

Laten we naar het buffet gaan: zeer eenvoudige gerechten, finger food en praktische snacks om te eten (zelfs terwijl u staat). Wees creatief: wraps, hartige bladerdeeg, vleeswaren, kaas, groentespeisjes en mozzarella, pizza ... de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies gerechten die aan ieders smaak kunnen voldoen, dus houd rekening met degenen die veganistisch of vegetarisch voedsel eten.

Bereid alle gerechten van tevoren, beschikbaar op een gemakkelijk toegankelijke plek, met borden, glazen en bestek ernaast.

4 - Wijn, natuurlijk

Non devono mancare i vini: bianchi, rossi, bollicine e rosati, per offrire un aperitivo a misura di Wine Lover

Serveer op tafel uw meest favoriete wijnen, en die zijn er in overvloed! Een goed assortiment is de sleutelfactor voor het succes van uw aperitief. Witte, rode, rosé en mousserende wijnen mogen niet ontbreken, zelfs slechts één fles per type. Houd rekening met het menu wanneer u de wijn kiest: afhankelijk van de gerechten hebt u de beste bijpassende wijn nodig. Wat mag absoluut niet ontbreken? Prosecco, zonder twijfel! Onder de rode wijnen is Lambrusco een goed idee, hij past uitstekend bij vleeswaren en kazen. Een Loris Vino Rosé is een keuze die u niet zou verwachten als het een rosé betreft. En onder de witte wijnen is een Arneis van Piemontese signatuur een witte die ook de meest gepassioneerde liefhebber overwint.

5 – Cocktail!

Cocktail: l'asso nella manica che trasforma l'aperitivo in un evento

Een goede cocktail mag niet ontbreken tijdens het aperitief: kies in dit geval ook een Italiaanse mousserende wijn en stof eentje af tijdens de bereiding van een van de meest beroemde en geliefde. De Spritz overtuigt altijd met zijn sprankelende geest en zijn onmiskenbare smaak. Er moet ook rekening worden gehouden met lichtere en fruitige cocktails, zoals Mimosa of Bellini. Vraag een vriend expert om advies of vind een bijzonder suggestief recept online: met de juiste cocktails, zal uw aperitief in 5 stappen een succes worden!