Griezelig Halloween-diner: proost met deze

Labels om te ontkurken op de engste avond van het jaar

Griezelig Halloween-diner: proost met deze

Datum van publicatie: 23/10/2023

Met Halloween in aantocht wordt de sfeer steeds mysterieuzer: geesten, heksen, uitgeholde pompoenen en snoep overal. En geef het maar toe, we weten dat ook jij op zoek was naar een extra reden om een leuk themadiner te organiseren en te proosten met je vrienden. Maar let op, een perfect Halloween-diner moet niet alleen mysterieuze kostuums en themagerechten bevatten, maar ook de juiste wijnen... In dit artikel brengen we je drie angstaanjagend heerlijke etiketten om tijdens Halloweenavond te openen, samen met speciaal geselecteerde recepten.

Je hoeft alleen nog het perfecte kostuum te vinden en...

 

Riesling uit Oltrepò Pavese: een angstaanjagende combinatie met pompoen

De eerste wijn die we je aanbieden is de Riesling uit Oltrepò Pavese, bekend om zijn frisheid en veelzijdigheid, perfect om te combineren met pompoengerechten, die zoals je weet, een must zijn voor Halloween. Omdat het wordt gekenmerkt door exotisch fruit en peren en prachtig samengaat met de zoetheid van pompoen. Wil je ook een eenvoudig maar lekker recept? Het antwoord is: Pompoenravioli met boter en salie, ze passen perfect bij de Riesling uit Oltrepò Pavese.

 

Rode wijn Andrea: de elegante combinatie met vlees en kaas

Dit is de ideale keuze voor wie een karaktervolle rode wijn wil serveren tijdens het Halloween-diner. Met zijn elegante zwarte etiket geeft het je een intense geur en complexe smaken die perfect passen bij vlees en kaas. Een heerlijke combinatie? Rauwe tartaar van rundvlees met blauwe kaas. Ja, want het rauwe rundvlees, op smaak gebracht met olijfolie en zwarte peper, wordt versterkt door de romigheid van de blauwe kaas. Wat kan ik zeggen, deze smakelijke combinatie samen met de rode wijn Andrea maken je avond uniek.

 

Trick or Treat? Dolcetto Piemonte, natuurlijk!

Last but not least mogen we de Dolcetto Piemonte niet vergeten. Ideaal voor degenen die de Halloweenmaaltijd willen afsluiten met iets zoets en omhullends. Om aan je zoetekauw te voldoen, maak je een chocoladepudding met een vleugje geraspte sinaasappelschil. Een waar genoegen... en met zo'n etiket, wat wil je nog meer?

Of je nu de frisse witte wijn met pompoen, de rode wijn met vlees en kaas, of de sprankelende zoete wijn met het dessert verkiest... Eén ding is zeker: deze wijnen zijn angstaanjagend goed en zullen je de hele Halloweenavond gezelschap houden!

Dus wees niet bang, ga naar Giordanowijnen.nl... en voeg ze toe aan je winkelwagentje!