Elke liefhebber heeft zijn eigen wijn!

De juiste fles cadeau geven: hier zijn onze suggesties

Elke liefhebber heeft zijn eigen wijn!

Datum van publicatie: 02/12/2021

Daar is hij dan, de meest magische periode van het jaar is officieel begonnen, met lichtjes, kleuren, cadeautjes en natuurlijk heel veel wijn. Ja, want tijdens de feestdagen is er geen gebrek aan lunches en diners in gezelschap. Dit zijn inderdaad de beste tijden om een ​​goede fles wijn met anderen te delen!

De vraag rijst dan ook spontaan: welke wijn geef je met kerst cadeau? Dat hangt er van af! Geeft de ontvanger de voorkeur aan jonge en frisse wijnen, of aan volle en rijpe wijnen? Is het een fles die bij een bepaalde gelegenheid moet worden ontkurkt?

Wat je ook kiest, of het nu een rode, een witte of een mousserende wijn is, wijn cadeau geven blijft een gewaardeerd gebaar, dus je kunt niets fout doen. Maar als je echt het hart van de ontvanger wilt raken, volg dan deze tips.

 

De Amarone: een geweldige klassieker voor wie van traditie houdt

Een grote klassieker uit de Venetiaanse wijntraditie, belangrijk en bijzonder intens. We hebben het over de Amarone della Valpolicella, een complete wijn die de onbetwiste hoofdrolspeler wordt wanneer hij op tafel wordt geserveerd. Hij is zeker één van de perfecte etiketten om cadeau te geven aan een persoon die van goede wijn houdt, die "traditionele", volgens traditie tot in de perfectie gemaakt. Complex maar niet moeilijk, streng maar niet onmogelijk te ontcijferen: op hout gerijpt verleent hij een ongeëvenaarde expressieve volheid.

 

Vermentino di Sardegna: voor wie het hele jaar door van de zee droomt

We hebben allemaal die vriend die altijd en alleen maar aan de zee denkt en meer dan wat dan ook op de zomer wacht.

Welnu, wat is een betere gelegenheid dan in de koudste tijd van het jaar, hem of haar wat zon te schenken? Geef hem of haar een ​​Vermentino di Sardegna cadeau, delicaat en mineraal. Een witte wijn van onbetwiste finesse en elegantie, en ze wordt voornamelijk geproduceerd langs de kusten van Sardinië, Toscane en Ligurië. De nabijheid van de zee verleent haar een uitgesproken hartige toon, die perfect past bij eerste en tweede borden van visgerechten, maar ook bij de absoluut sappigere Sardijnse regionale specialiteiten.

 

Malvasia Nera del Salento: voor de liefhebber die meer wil ontdekken

Er zijn wijnen die niet lichtvaardig kunnen worden opgevat, maar die speciale aandacht vereisen. Zij zijn degenen die slokje na slokje moeten worden geproefd en langzaam ontdekt moeten worden. Als de persoon die je wilt verrassen geen haast heeft en graag stilstaat bij de details, dan is een Malvasia Nera del Salento iets voor hem of haar. Een Apulische rode met karakter, in staat om zelfs de moeilijkste smaakpapillen te veroveren met de warme en kruidige hints van de Middellandse Zee. Hij valt meteen op door de fruitige en sappige tonen van rode bessen en opent vervolgens met een duidelijke noot van zoethout. De slok is zo uitnodigend dat er geen andere uitweg mogelijk is: een enkele fles is misschien niet genoeg …

Barolo: voor wie niet tevreden is

Als het gaat om uitmuntendheid, is het onmogelijk om Barolo niet te noemen. Kies een Barolo voor de hartsvriend(in), voor de lieve en oude vader of voor elke geliefde die niet snel tevreden is en aan wie je een cadeau vanuit jouw hart wilt geven. Gekenmerkt door een overvloedig bouquet van aroma's, rijk en complex, als betoverend voor de balans en harmonie is. De tonen van kersen en rijp fruit, samen met hints van lavendel en kruiden, zorgen voor een warme en zachte slok. Absoluut een wijn die het verdient om bij een speciale gelegenheid gedronken te worden.

 

Voor wie niet tevreden is met het cadeau geven van een enkele fles, is een suggestie om te kiezen voor de rijke kerstpakketten: hier vind je de beste etiketten, gecombineerd met smaakvolle specialiteiten, perfect voor een cadeau rijk aan smaken.