De juiste wijnen voor een griezelige party

De geheimen voor een perfecte Halloween cin cin

De juiste wijnen voor een griezelige party

Datum van publicatie: 25/10/2022

Ben je een Halloween met vrienden aan het plannen? Misschien een feestje thuis of een "monsterlijk" diner ... wat je plannen ook zijn, hier vind je veel tips voor een "waanzinnig" feest en bovenal, welke wijnen te combineren met de sfeer die je wilt creëren.

Wijnen voor Halloween: gemaskeerd feest thuis

Als je een liefhebber bent van vermommingen en je kunt niet wachten op de kans om na te denken over welk masker je zult dragen, organiseer dan een gemaskeerd feest thuis: het wordt een echt waanzinnig Halloween! Rustig, we helpen je bij het nadenken over elk detail: ben je klaar?

Gemaskeerd feest thuis: waanzinnige kostuums

Of je nu een "beangstigend"-kostuum wilt kopen of het zelf wilt maken (omdat je misschien fantastische manuele vaardigheden hebt), het belangrijkste is om je gasten te betrekken en ze uitnodigt om zichzelf te verkleden, zonder dat dit grappige idee als een plicht gezien wordt.
Je kunt een wedstrijd voorstellen: het beste masker ontvangt een kleine prijs ... een fles wijn zal zeker van harte welkom zijn!
Je kunt ook een thema kiezen, om de minst creatieve vrienden te helpen inspiratie te vinden voor een spannend kostuum: horrorfilms, stripboeken, klassieke vampiers... laat je fantasie de vrije loop en laat je verrassen door de vermommingen van je vrienden, je zult zien dat het erg leuk zal zijn.

Gemaskeerd feest thuis: wat drink je?

Een echte winelover zoals jij weet het al: voor een perfecte cin cin, moet je eerst goed nadenken over het menu. Als je een tagliere met vleeswaren en kazen in gedachten hebt, die niet al te rijp zijn of koude hapjes op basis van vis (gemakkelijk en snel te bereiden, kun je meer van het feest genieten), je zou een delicate rosé kunnen ontkurken zoals de RAGGIANTE ROSATO: geschikt voor al die feesthapjes die je in gedachten hebt, zul je de frisheid en aangenaamheid proeven om de avond te beginnen. Je zou deze cin cin nog meer "monsterlijk" kunnen maken door gedecoreerde glazen met Halloween-thema te kiezen of, eenvoudig, door de stengel van het glas in te wikkelen met nep-spinnenwebben. Een toost die de Adams-familie waardig is. wink

Halloween wijnen: griezelig voorgerecht

Heb je een gemakkelijk aperitief in gedachten en ga je dan feesten? Dus, naast de "donkere" decoraties, moet je ook nadenken over hoe je een ruimte kunt inrichten voor fingerfood die comfortabel is voor je gasten. Het ideaal zou een redelijk ruime tafel zijn (het hangt af van hoeveel recepten je in gedachten hebt om je gasten te verbazen) waar je bordjes, servetten, schone glazen en een paar flessen altijd klaar hebt staan om te worden ontkurkt, mogelijk lekker fris bewaard met ijs of met een glacette.

Griezelig aperitief: “monsterlijk” finger food en bubbels

Voor een waanzinnig Halloween aperitief, mag een bubbel zoals de 7PM BLANC niet ontbreken! Het feest begint zodra je haar ontkurkt: zacht, fris en smakelijk kan ze je vergezellen van het aperitief tot aan het geklets in gezelschap 's avonds laat. Voor de echte fijnproevers, die aandacht hebben voor elk detail, kun je een menu thema bedenken dat bestaat uit "monsterlijk" fingerfood: bladerdeeg vingers en worstjes, geitenkaas pasteitjes en “spookjesachtig” pan carré brood... doe een beetje onderzoek en laat je fantasie de vrije loop: er zijn veel, heel veel ideeën voor donkere hapjes online te vinden, waarvan je zult watertanden.

Halloween wijnen: diner bij kaarslicht

Om dat "graf"-effect te creëren, met behoud van een chique touch, is niets beter dan kaarsen: veel kaarsen ontsteken in de meest strategische hoeken (zelfs aan tafel natuurlijk) om een ​​warme en zachte sfeer te creëren. Als je de kans hebt om een ​​spiegel in de kamer te plaatsen, zal het resultaat echt betoverend zijn: de lichte reflecties creëren een Versaillesachtige charme die vandaag nog steeds zijn invloed uitoefent.
Je zou ook een groepsspel kunnen bedenken om tussen de ene gang en de andere of misschien aan het einde van het diner te organiseren. Ook in dit geval zou je misschien een kleine prijs voor de winnaars kunnen bedenken of, nog beter, aan een kleine schattenjacht (als het huis het toestaat).

Diner bij kaarslicht: ook het menu is belangrijk

De kaarsen zijn fascinerend en, zeker, je gasten zullen er enthousiast over zijn. Als je wilt dat het ook een gedenkwaardig diner voor hun smaakpapillen wordt, moet je echter een uitgebalanceerd Halloween-menu bedenken. Je zou volledig kunnen gaan voor de klassieke pompoen en een delicate risotto of soep bereiden, maar als je iets meer uitgesproken wilt, wat zeg je dan van een mooi bord met vlees met een intense smaak? Een omhuld braadstuk of robuust salmì kan de ideale keuze zijn, waar je strikt van kunt genieten met een intense en omhullende BARBARESCO DOCG.


Wat voor sfeer je ook op je feest wilt creëren, het belangrijkste is om in gezelschap de juiste fles te ontkurken en de avond zal een succes worden: wij van Giordano staan altijd voor je klaar om je te adviseren hoe je groots kunt toosten.