All you need is... wine!

5 geschenken voor een zoete verrassing

All you need is... wine!

Datum van publicatie: 07/02/2022

Valentijnsdag staat voor de deur en ben je wanhopig op zoek naar een cadeau voor je geliefde? Dit jaar staat in het teken van een unieke en onvergetelijke ervaring: maak dit moment heel speciaal voor jullie tweeën en creëer de juiste sfeer door de meest geschikte fles wijn te kiezen, om de dag van de Verliefden met de juiste spirit te vieren.

Dus hier zijn onze 5 ideeën voor een zoete verrassing!

 

Totale ontspanning in een spa

Een dag in de spa wordt altijd zeer gewaardeerd. De sauna, de weldadige werking van het thermale water, dat gevoel van rust en ontspanning waardoor je je echt herboren voelt. Voor een 360° verwennerij, probeer de ervaring te begeleiden met een glaasje bubbels. Trouwens, heb je ooit de '900 Gran Giordano mousserende wijn geprobeerd? Een frisse brut met een zeer elegante perlage, gekenmerkt door sterke fruitige tonen, waaronder die van citrus. Ideaal voor een gelegenheid die het verdient om met klasse gevierd te worden.

 

Ontsnap in de heuvels van de Langhe

Een ander idee voor een bijzonder cadeau zou een weekendje weg kunnen zijn, misschien in een van de meest prestigieuze wijngebieden. De Langhe, tussen de provincies Asti en Cuneo, is een gebied dat bijzonder geschikt is voor de teelt van wijnstokken en met een breed scala aan uitmuntendheid, ook vanuit gastronomisch oogpunt (het is niet verrassend dat de heuvels een UNESCO-werelderfgoed zijn). Geef je geliefde een paar dagen in de Langhe cadeau en probeer de beroemde Barolo en Barbaresco, twee gewaardeerde rode wijnen met geweldige kwaliteiten.

Een cadeau voor fijnproevers

Door de distillatie van het Nebbiolo druivendraf van Barolo, is het ook mogelijk om een ​​grappa te verkrijgen met een volle en unieke smaak: het is de gerijpte Grappa di Barolo, een echte parel van Piemonte, evenals een perfecte afsluiter van een maaltijd voor wie van intense en kruidige smaken houdt. De amberkleur is te danken aan de rijping op hout, waardoor het ook zijn karakteristieke vanillegeuren krijgt. In de mond is hij droog en schoon: de goede kenner zal een geschenk als dit zeker waarderen.

 

"Green" Valentijnsdag: een geschenk voor het milieu

Voor wie oog heeft voor duurzaamheid en milieu, kan de keuze voor een valentijnscadeau alleen maar laten vallen op een biologische wijn, eventueel vergezeld van een prachtig boeket verse bloemen of een sierplant. Met biologische wijn bedoelen we een wijn die is geproduceerd volgens de principes van biologische landbouw, waarbij het gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden doorgaans wordt uitgesloten. Ontdek in onze speciale rubriek alle rode en witte wijnen die goed zijn voor het milieu en geef een green toost cadeau!

 

Klassiek en tijdloos: een romantisch diner

Tenslotte is het onmogelijk om Valentijnsdag niet te vieren met een romantisch diner. Het is misschien een geweldige klassieker, maar eenvoud loont altijd. En dezelfde eenvoud is te vinden in onze Lugana, een frisse en geurig witte wijn, geboren aan de oevers van het Gardameer. De uitnodigende florale tonen, samen met een amandelachtige afdronk, zorgen voor een aangename en zeer bevredigende slok. Door haar veelzijdigheid kun je haar vanaf het aperitief tot aan het tweede gang aanbieden, dus als zij eenmaal op tafel staat, hoef je nergens anders meer aan te denken.

Verliefd worden op haar is heel gemakkelijk...