Zin in een picknick? Hier zijn de ideale proosters voor een uitstapje buiten de stad

3 ideeën om een perfecte mand samen te stellen

Zin in een picknick? Hier zijn de ideale proosters voor een uitstapje buiten de stad

Datum van publicatie: 10/07/2023

Het is het perfecte seizoen om een heerlijke picknick te organiseren (of zelfs meer dan één 😉 ). Nu de zon schijnt en de temperaturen stijgen, is het tijd om te genieten van een ontspannen dag in de natuur, met familie, vrienden of waarom niet alleen met een goed boek.

Maar wat maakt een picknick nu echt speciaal? Natuurlijk heb je iets lekkers nodig om te knabbelen, maar bovenal heb je goede wijn nodig, het soort dat de dag doet omslaan. Daarom brengen we je vandaag 3 ideeën om een perfecte mand met de perfecte proost samen te stellen voor je volgende uitje.

Traditioneel en goed: vleeswaren, kaas en Lambrusco

Geen picknick is compleet zonder een selectie kazen en een goed glas wijn. Probeer de intense smaak van Lambrusco eens te combineren met een lekkere verse focaccia met prosciutto, salami of mortadella als je dat lekker vindt. Als je ook een kaasliefhebber bent, kun je altijd wat Parmigiano Reggiano, Pecorino of buffelmozzarella toevoegen met wat knapperige broodstengels of rustiek brood. Je zult niet teleurgesteld zijn, dat zul je zien... ook omdat Lambrusco wordt gekenmerkt door zijn levendige en lichte zoetheid, die de zoute smaken van de vleeswaren en kazen perfect in balans brengt.

 

Vingerhapje en 7PM - een smakelijk mandje

 

Heb je voor je volgende buitenevenement zin om jezelf te verrassen (en te verbazen) met iets lekkers? Jij zorgt voor de fantastische plek, wij komen met verrukkelijke ideeën. Wat dacht je van mini sandwiches voor fijnproevers? Ja, het soort waar je van gaat watertanden....

Klaar? Gebruik zacht, knapperig brood en beleg het met gerookte zalm, roomkaas, rucola en zongedroogde tomaatjes. Of maak een mini club sandwich met kalkoen, knapperig spek, sla en mayonaise. De bruisende smaak van 7PM Extra Dry past perfect bij de verscheidenheid van deze smaken... Probeer het om te geloven. Maar hoe zit het dan met de fles? Wat een stijl, wijnliefhebber! Deze keer maak je zeker indruk!

 

De fusion smaakmand met een glas Loris Rosé

 

Als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke smaakoptie voor je buitenpicknick, dan is Loris Rosé dé keuze! Geïnspireerd door de Hawaïaanse en Japanse keuken... Bereid een heerlijke poke bowl voor een combinatie van frisse en contrasterende smaken. Begin met een basis van sushirijst of quinoa en voeg dan blokjes rauwe zalm toe gemarineerd in sojasaus, gember en limoen. Doe er wat gesneden avocado, edamame, julienned komkommer, in blokjes gesneden mango en dun gesneden rode ui bij. Om het geheel af te maken maak je er een romige saus bij van mayonaise, sriracha en limoensap. Zo, nu ben je klaar voor Loris Rosé... ontkurken maar!

En het dessert? Vers fruit zou het lekkerst zijn, maar dat laten we aan jou over... Proost en bon appétit!

Nu hoef je alleen nog maar een suggestieve buitenlocatie te vinden en te genieten van je volgende uitje met de juiste bril! Vergeet niet een rondleiding te nemen op Giordanowijen.nl om de juiste labels te vinden voor elk uitje en meer...

 

 

 

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog