De roden zijn terug: 3 recepten die naar de herfst ruiken

Ontdek de perfecte combinaties

 De roden zijn terug: 3 recepten die naar de herfst ruiken

Datum van publicatie: 26/09/2023

Wanneer de herfst zijn intrede doet, is het de perfecte tijd om je onder te dompelen in heerlijke gerechten, in combinatie met rode wijnen die de smaken van het seizoen versterken. Vandaag brengen we je drie superlekkere seizoensrecepten, vergezeld van onze perfecte rode wijnen om je volgende diner onvergetelijk te maken en het nieuwe seizoen te verwelkomen. Zullen we?

Merlot Puglia IGT: gebakken pompoen met rozemarijn en geitenkaas

Een van de onbetwiste sterren van dit seizoen is ongetwijfeld pompoen. Door zijn zoete smaak en zachte textuur is het een ideaal ingrediënt voor herfstgerechten, en een van de beste manieren om de pompoen nog lekkerder te maken is gebakken pompoen met rozemarijn en geitenkaas. Heel eenvoudig: snijd de pompoen in dunne plakjes, bestrooi ze met verse rozemarijn, olijfolie en zout. Eenmaal gebakken tot ze zacht en goudbruin is, serveer je ze met een gemengde salade met geitenkaas en geroosterde walnoten. Nu komen we bij het beste deel: ontkurk een mooie Merlot Puglia IGT, met zijn rode fruittonen... een echte traktatie!

Selvato Chianti DOCG: appel geglaceerde varkensribbetjes

Dit is een heerlijk huwelijk van smaken dat de zoetheid van appels, sappig varkensvlees en aromatische kruiden combineert. Om er ten volle van te genieten, raden we aan om het te combineren met een Selvato Chianti DOCG met zijn rode fruittonen, die heel goed samengaat met de zoetheid van de appels. Zodra de ribbetjes zijn gekozen, kook je ze op een lage temperatuur en bedek je ze met een saus op basis van appelcider, honing en herfstkruiden zoals kaneel en gember.

Geef toe, je mond loopt al open, hè?

Barbera Piemonte DOC: risotto met eekhoorntjesbrood

Er is geen herfst zonder paddenstoelen, of beter gezegd, zonder een lekkere risotto met paddenstoelen. Je bent het zeker met ons eens. Kom op, plan een gezellig etentje met vrienden en maak indruk op ze! Gebruik verse of gedroogde eekhoorntjesbrood, voeg een snufje verse tijm en geraspte Parmezaanse kaas toe voor een vleugje extra smaak. Deze Barbera Piemonte DOC, met zijn sterke maar overtuigende smaak, past perfect bij de romigheid van de risotto en de intensiteit van de paddenstoelen.

Wat nu? Kies je favoriete recept, zet een muziekje op de achtergrond en met goed gezelschap weet je nu al dat het een geslaagde avond wordt! Proost!

 

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog