7 weetjes over rode wijnen die je nog niet wist

Van beauty tot de geschiedenis, heel veel geheimen en curiositeiten

7 weetjes over rode wijnen die je nog niet wist

Datum van publicatie: 01/11/2022

Als je een echte winelover bent, kun je niet alle geheimen van rode wijn weten! Hier onthullen we veel curiositeiten en geheimen over de "koning van de cin cin" via de geschiedenis, beauty en... nog veel meer! We willen niet te veel vooruitlopen op de dingen, ben je al nieuwsgierig? Laten we dan beginnen!

7 geheimen over rode wijnen: laten we beter begrijpen wat ze inhouden

Voordat we de geheimen van dit drankje onthullen, die al in de oudheid als een curatief "elixer" werd beschouwd, begrijpen we goed wat het bevat en wat de eigenschappen zijn.
In tegenstelling tot witte wijn bevat de rode wijn 20 keer hogere concentraties aan fenolverbindingen, meer precies polyfenolen, vooral van flavonoïden.
Maak je geen zorgen, we willen je hoofd niet met vreemde woorden vullen, je moet gewoon weten dat het de flavonoïden zijn die de typische kleur aan wijn geven en dat niet alleen: ze bezitten verrassende antioxiderende eigenschappen. Het is geen toeval dat, al in het oude Egypte, wijn werd gemengd met harsen en kruiden verbindingen om medicijnen te creëren: als ze met mate wordt geconsumeerd, kan het zowel voor het lichaam als de geest heel goede gevolgen hebben en zelfs de immuun afweer vergroten. Laten we in detail 7 curiositeiten over rode wijnen bekijken die je misschien nog niet wist, ben je er klaar voor?

7 geheimen over rode wijnen: het voorkomt de vorming van rimpels!

De dames (en hun niet alleen) zullen heel blij zijn om dit te weten: rode wijn voorkomt de vorming van rimpels! Hoe? Dankzij de sterke concentratie van antioxidanten neemt de elasticiteit van de huid toe en houdt deze helder en compact. De circulatie kan ook verbeteren met een gematigde rode consumptie en dit draagt ​​bij aan het geven van een gezonder uiterlijk aan de opperhuid: in het kort, een glas wijn tijdens je beauty routine kan niet alleen bijdragen aan je ontspanning... misschien een DOLCETTO PIEMONTE DOC, omhullend, en heel aangenaam om een ​​moment voor jezelf te nemen.

7 geheimen over rode wijnen: het Vaticaan verbruikt de grootste hoeveelheid wijn per hoofd van de bevolking

Nou ja, zou je het ooit hebben gedacht? Het California Wine Institute heeft geschat dat het Vaticaan de staat is die de meeste wijn in de wereld verbruikt: 74 liter per hoofd van de bevolking, en dit alleen in 2012:) Het zal zijn omdat de bevolking voor het grootste deel uit geestelijken bestaan die geen cocktails of bier drinken, of de Vaticaanse wijn is echt heel goed... het feit is dat dit een primaat is van de echte winelover: het is gepast om "cheers" te zeggen!

7 geheimen over rode wijn: je kunt er van afvallen

We hebben er een tijdje geleden over gesproken: onder de verschillende nuttige stoffen die rode wijn bevatten, is er resveratrol. Deze "organisme vriend" kan het cholesterolgehalte verlagen en je helpen af ​​te vallen, door buikvet te verbranden. Daarnaast vermindert resveratrol ontstekingen van de buik en typische zwellingen als gevolg van obesitas: uiteraard kan een overmatige consumptie van rode wijn je dik maken, zoals alle alcohol... maar als je niet overdrijft, misschien, hoef je de volgende keer als je kleding past je een beetje minder zorgen te maken: begin je voor te bereiden met een glas CABERNET SAUVIGNON ITALIA en een plak gegrild vlees met een bijgerecht van groenten, je zult zien dat zelfs een eenvoudig diner, met het juiste glas, een hele andere smaak heeft.

7 geheimen over rode wijn: bestaat er angst voor de rode wijn

Er zijn mensen die bang zijn voor spinnen, voor het donker of smalle ruimtes... en er zijn ook degenen die bang zijn voor wijn. Voor jou die een echte winelover is, is het waarschijnlijk onmogelijk om te denken aan het ontwikkelen van angst voor een mooi glas wijn, maar er bestaat Oenofobie! Degenen die er last van hebben, hartkloppingen en agitatie wanneer ze in contact komen met wijn, of het nu onverpakt of in de fles is. Deze angst kan worden ontketend door het idee dat door drinken, men de controle verliest of zelfs fysiek lijdt. In dit perspectief is oenofobie niet volledig ongerechtvaardigd, zelfs bij matige consumptie zijn deze risico's aanwezig.

7 geheimen over rode wijn: de eros stijgt

Beste winelover, laten we het hebben over de liefde... maar niet voor wijn, in dit geval! Volgens Italiaanse onderzoekers van de Universiteit van Florence neemt de Eros toe door het drinken van rode wijn: dit gebeurt dankzij verschillende chemicaliën die de bloedstroom verhogen en bijgevolg het verlangen. Dit onderzoek gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine is op zijn minst interessant, vind je niet? Als je een cadeau aan je zoete helft wilt geven, misschien kun je dan kiezen voor een BARBERA D'ASTI DOCG "COLLECTION": droog en aangenaam, het kan de boost aan je avond geven, vooral als je hem serveert met een mooie medium gebakken entrecote.

7 geheimen over rode wijn: in de Middeleeuwen was het een geneesmiddel

Zoals we verwachten gaat het gebruik van rode wijn op medisch gebied terug tot de beschaving van de oude Egyptenaren. Volgens de overlevering was het gebruik van wijn als natuurlijk ontsmettingsmiddel voor het organisme al in de Middeleeuwen zeer populair: monniken raadden het in water verdund aan, juist om de bacteriën te elimineren die watervoerende lagen en putten verontreinigden en vaak epidemieën veroorzaakten.

7 geheimen over rode wijn: het kan ons langer doen leven

Over rode wijn en medicijnen gesproken: het is bewezen dat rode wijn, mits met mate geconsumeerd, ons immuunsysteem kan versterken en zelfs ons leven kan verlengen. Dit is te danken aan polyfenolen, waaraan rode wijn zeer rijk is (een stof die ook in diverse groenten voorkomt) en die helpt de cellen "jong" te houden en sneller te regenereren. Kortom, een goed glas rood is niet alleen goed voor de geest en doet je emotioneel jonger voelen, maar helpt ook het lichaam in vorm te blijven. Een toast in gezelschap waard, vind je niet?

Nu je enkele geheimen van rode wijn kent, bekijk eens de Giordano labels: je zult zeker veel inspiraties vinden om groots te toosten!