5 wijnen om de winter tegemoet te treden met het juiste glas

Verwarm jouw avonden met het beste label

5 wijnen om de winter tegemoet te treden met het juiste glas

Datum van publicatie: 09/01/2023

De echte winelovers, zoals je weet, hebben het volgende nodig om een ​​gedenkwaardige winteravond te maken: het juiste glas natuurlijk! Wat is er beter dan je favoriete label te ontkurken tijdens een diner met vrienden? Misschien voor een prachtige open haard, of een last-minute feest (meestal het leukste 😉). Kortom, wat je plannen ook mogen zijn, hieronder raden we je de 5 juiste wijnen aan om de winter tegemoet te treden met het juiste glas. Ben je er klaar voor?

5 wijnen om de winter tegemoet te treden: een "warme" avond met vrienden          

Je weet het: zelfs de meest ontketende feestgangers blijven in de winter liever warm, misschien door het organiseren van een heerlijk diner met vrienden (toosten in gezelschap is altijd de top, toch?). Tijdens deze avonden op basis van goed eten en gelach tot laat in de nacht, is een omhullend en aangenaam label vereist, dat zelfs de meest "gewaagde" wintergerechten kan vergezellen: een MALVASIA NERA SALENTO IGT zou ideaal zijn! Waarom zo'n rijke rode wijn? Omdat hij perfect past bij alle gastronomische oplossingen die je in gedachten hebt: een snijplank met rijpe kazen, een risotto of een tweede gang, zoals een braadstuk met aardappelen. Als je van typische wintergerechten houdt en echte fijnproevers uitnodigt voor je diner, is ontkurken absoluut gegarandeerd!

5 wijnen om de winter tegemoet te treden: een gerecht dat je avonden echt verwarmt


Als je van diners in gezelschap houdt en je kunt niet wachten om zoveel mogelijk vrienden uit te nodigen om een ​​avond met leuk geklets en top eten door te brengen, zou je een echt gezellig gerecht kunnen bedenken: wat dacht je van een prachtig boeuf bourguignonne? Leuk om te eten samen met anderen en heel lekker, hij is gewoon perfect voor het "verlengen" van de dinertijden als je een liefhebber bent van aan tafel eten in gezelschap. Je kunt jezelf ook verwennen met sauzen die het vlees vergezellen en misschien een mooie Barbera kiezen, of een jonge zoete met fruitige tonen. Probeer hem en laat je gasten sprakeloos achter, daar zijn we zeker van.

5 wijnen om de winter tegemoet te treden: geef de feestdagen feesten nog niet op!


Een winelover die graag in gezelschap ontkurkt, zoekt elke gelegenheid om een ​​feest te organiseren op basis van top glazen en heerlijke voorgerechten, denk je niet? Als je je verwant voelt in deze beschrijving, hebben we een andere fles dan het gebruikelijke die een wending aan je avond zou kunnen geven: met de MIVITA MIMOSA COCKTAIL heb je altijd een joker bij de hand om snelle en intrigerende cocktails te bereiden. Het is waar dat de winter zich een beetje meer leent met rode en omhullende wijnen en een beetje minder voor drankjes met ijs, maar vertrouw op ons: als je een rijk aperitief in gedachten hebt, met veel finger food gourmet, kun je beter een lekker drankje met ijs bereiden en hem in de koelkast zetten. Een kleine vleugje zomer met de naderende kou kan de nostalgie van de feestdagen verdrijven, zelfs voor de meest melancholische! 😉

5 wijnen om de winter tegemoet te treden met het juiste glas


5 wijnen om de winter tegemoet te treden: last minute uitnodiging


Het zal jou ook zijn overkomen: jouw vriend "de fijnproever" belt je en nodigt je uit om een ​​ander gastronomisch gerechten te proberen. Je kunt niet wachten om het meteen te proeven en je accepteert de uitnodiging meteen, dan bereid je jezelf meteen voor, maar ... welke wijn neem je mee? Geen paniek! Zelfs als je niet weet wat het hoofdgerecht van de avond zal zijn, kan een 7PM ROSÉ je altijd op het laatste moment redden: licht, sprankelend en delicaat, ze past goed, zowel bij rauwe zee gerechten als bij wit vlees, bij half gerijpte kazen maar ook bij meer creatief finger food. Laten we zeggen dat als je haar meeneemt naar je vrienden, je zeker geen fout maakt: als de fles nog steeds fris is, kun je haar ook onmiddellijk ontkurken voor een licht aperitief. De fles heeft ook zo'n mooi design dat wanneer je haar presenteert, je altijd een geweldige indruk maakt.

5 wijnen om de winter tegemoet te treden: romantisch diner met speciale toosten


Je lieve wederhelft heeft aandacht nodig, vooral in dit seizoen waarin je iets minder uitgaat en de neiging hebt om je avonden op de bank door te brengen? Organiseer een leuk romantisch diner: denk aan een vismenu om haar te verbazen, jezelf mooi klaarmaken en ... zet de juiste fles in de koelkast, natuurlijk! Rustig, voor de wijn geven we je enkele tips: met de PIZZICANTO CHARDONNAY SALENTO IGT kun je de perfecte toost organiseren! Stel je voor dat je ervan geniet met een vis in folie klaargemaakt of met een prachtig intens mediterraan gerecht: het water loopt je nu al in de mond, toch? Dan richt je jezelf volledig op het juiste glas en vervolgens laat je de romantiek zijn gang gaan: je zult zien dat een goed glas wijn die met zorg is geselecteerd en sommige lekkernijen genoeg zijn om je winteravonden lekker op te warmen. 😉

5 wijnen om de winter tegemoet te treden: ontspanningsavond


Als je geen zijn hebt om uit te gaan en die winterse motregen aan het raam gluurt, en nooit lijkt op te houden, is het precies de juiste avond om van een mooi glas in totale ontspanning te genieten (indien mogelijk, voor een brandende open haard, dat is nog meer ontspannend!)
Dit moet je doen: bereid een snijplank voor met gekruide kazen en vleeswaren, bel je vrienden vervolgens en ontkurk een TEROLDEGO VIGNETI DELLE DOLOMITI IGT. Als je ‘s avonds een zekere trek krijgt, past hij prima bij pasta met ragù of een eerste gang op basis van traditionele tomaatgerechten, je zult zien hoe omhullend hij is bij de meest robuuste gerechten. Waarom een ​​rode wijn uit de bergen? Omdat het gewoon de top is bij winter comfort food die een wending aan de avond zal geven: je kunt ook speciale kazen selecteren en een mini-proeverij organiseren, je gasten zullen het proeven van verschillende smaken zeker waarderen (en ze zullen zich onmiddellijk in een ski chalet voelen! 😉)

Heb je gezien hoeveel ideeën we hebben om de winter tegemoet te treden met het juiste glas? Nu moet je gewoon nog je favoriete labels bij Giordano kiezen en je voorraad inslaan om altijd perfect te kunnen toosten!