3 ideeŽn voor een top oudejaarsfeest

tips om het groots te vieren en goed te ontkurken

3 ideeŽn voor een top oudejaarsfeest

Datum van publicatie: 27/12/2022

Elke jaar wacht je op die belangrijke vraag "Wat doe je op oudejaarsavond", toch? Raak niet in paniek: hier zijn 3 ideeën over hoe je het groots kunt vieren en, natuurlijk, hoe je het jaar kunt afsluiten als een echte winelover.

3 ideeën voor de jaarwisseling: oudejaarsavond in de sneeuw

Als je een bergliefhebber bent en het skieën tijdens de feestdagen niet wil opgeven, kan oudejaarsavond in de sneeuw perfect voor je zijn! Zie je jezelf al lekker voor de open haard zitten? Misschien met een lekker glas in de hand en die berghutsfeer, laten we eerlijk zijn: dat fascineert altijd! Verzamel dan je vrienden (zelfs maar enkele goede vrienden, want zo kun je beter met elkaar kletsen😉), kies een comfortabele locatie ook om te slapen, en begin dan na te denken over een gastronomisch menu en, natuurlijk, een heerlijke wijn om te ontkurken. Voor een diner op basis van robuuste gerechten, typisch voor de bergen, kan het juiste label de BARDOLINO DOC 2022 zijn, een droge en bloemrijke rode wijn, gewoon spectaculair bij vleesgerechten en rijpe kazen.

3 ideeën voor de jaarswisseling: om middernacht worden de bubbels ontkurkt!

Een echte winelover zoals jij weet het al: om middernacht worden de bubbels ontkurkt! Of ze nu dry of zoet zijn, of je nu de flessen ontkurkt of niet, het is onmogelijk om het nieuwe jaar niet zonder een mooi nieuw glas met bubbels te beginnen. Als je het durft en je iets anders wilt serveren aan je gasten, probeer dan een Blanc de Blancs. Perfect bij het aperitief, uitstekend bij vis en zeevruchten, hij verrast met een kaasplateau (bij voorkeur vers) en schuwt het gezelschap van kleine gebakjes en desserts niet.

3 ideeën voor de jaarswisseling: gourmet diner op basis van vis

Plan je een oudejaarsavond bij je thuis, weg van de menigte en de lokalen? Focus je dan helemaal op het menu! Trakteer jezelf goed en organiseer een visdiner dat Masterchef waardig is: crudité, carpacci, een lekkere pasta allo scoglio of vis in de oven (wat ook scenografisch is) ... Er zijn veel recepten die je kunt kiezen om je gasten sprakeloos achter  te laten. Als dit het genre van de avond is die je plant, is een mooi label om te ontkurken zeker de DORALUNA: sprankelend, levendig, verleidelijk, is ze de absolute top om te combineren met een tartaar of met alle heerlijke gerechten die je in gedachten hebt. Waarom een ​​mousserende wijn? Omdat sommige visgerechten misschien een beetje zwaar zijn, zoals zalm of enkele gerookte carpaccio die meestal zorgen voor een beetje meer "opdringerige" smaak in de mond. Met een vleugje brio zul je zien dat je geen vergissing begaat, geloof me!

3 ideeën voor de jaarswisseling: toosten op het platteland

Vind je het leuk om lekker te ontspannen in de natuur en geniet je van lange buitenwandelingen, zelfs in de winter? Organiseer dan een paar dagen op het platteland voor de jaarswisseling! Misschien heb je een eigen tuinhuis, of kun je een comfortabel huisje vinden om vrienden te huisvesten: waar je ook heen gaat, zorg ervoor dat je delicatessen en, zoals altijd, enkele goede labels inslaat. Je zou een prachtige castagnata of een fondue met kazen kunnen bereiden (wat een gezellig en super smakelijke gerecht is) of een rijk aperitief en enkele groepsspellen voor het aftellen tot middernacht. Wat je plannen ook zijn, neem een ​​PIEDMONT BARBERA D'ASTI DOCG SUPERIORE mee: het is een joker die altijd goed te combineren is is met alle soepen en ook met wild en braadstukken. Kortom, een "must" als je de juiste rode wilt ontkurken tijdens het aftellen tot de klok middernacht slaat!

Nu we je een paar ideeën hebben gegeven over het organiseren van de jaarswisseling als echte winelover, moet je gewoon eens roindkijken op Giordano om inspiratie te zoeken over wat je moet ontkurken ​​voor oudejaarsavond: aftellen en ... proost!
 

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog