Onbekend Piemonte: 5 magische plekken om te ontdekken in de herfst

ONBEKEND PIEMONTE: 5 MAGISCHE PLEKKEN OM TE ONTDEKKEN IN DE HERFST

Piemonte is niet alleen een land van geweldige wijnen: het is een kleine wereld omarmd door het zachte profiel van de heuvels, bezaaid met wonderen om ontdekt te worden. Reizen in dit gebied wanneer de herfst arriveert, is nog mooier: de landschappen nemen rijke en fascinerende kleuren aan, en voor de dorpjes en steden ontstaan talrijke evenementen die een weekendje buiten, vol geuren en smaken van de heerlijkste gastronomische tradities, onmisbaar maken.

Hier zijn 5 betoverende plaatsen voor een mini ontsnapping in Piemonte tijdens de herfst.

5 magische plekken om te bezoeken in Piemonte wanneer de herfst arriveert

Alba

Le Langhe, cornice della bellissima cittŗ di Alba

La regina delle Langhe is echt een prachtige plek om te bezoeken op elk moment van het jaar, maar in de herfst wordt het echt een voortdurende ontdekking. Met de start van de Internationale Witte Truffelbeurs van Alba kleedt de stad zich aan om te feesten en biedt toeristen vele evenementen en ervaringen om te beleven. De beste manier om de stad te beleven? Verken de marktkraampjes van de rondreizende beurzen, neem deel aan de Baccanale dei Borghi, een historisch kostuum opvoering met spellen en gastronomie (19 - 20 oktober). Als u een voorproefje wilt beleven van de emoties van Alba, toost met een Dolcetto Costafiore: symbool van een prachtig land, een uitdrukking van de geest van degenen die dag na dag in de Langhe leven.

Lago d’Orta

Il Lago d'Orta Ť un magnifico luogo da creare

Een van de meest populaire bestemmingen in Piemonte, evenals een van de meest romantische plekken in Italië: het Ortameer biedt veel aan de toeristen, zelfs als het maar een zeer beperkt gebied betreft. Gelegen tussen de provincie Novara en Verbano-Cusio-Ossola, wordt deze opvallende plas water omgeven door suggestieve heuvelachtige en pre-alpine profielen, die aan het landschap een sprookjesachtige uitstraling toekennen. Het eiland San Giulio is prachtig, de thuisbasis van altijd interessante tentoonstellingen, concerten en evenementen. Een dergelijke plek moet bij speciale gelegenheden worden bezocht: misschien een uitje voor twee, nog specialer gemaakt door een toost met de koning van de bubbels: een overweldigende Prosecco!

Gekleurde kapel langhe la Morra

La Cappella del Barolo, piccola chiesetta dall'aspetto unico

Als u La Morra (CN) passeert, komt u een zeer pittoresk gebouw tegen: een klein kerkje met felle kleuren, la Capella di SS. Madonna delle Grazie. Vandaag beter bekend als de Barolo kapel, is het kerkje nooit ingewijd geworden. Gerenoveerd in de vroege jaren '90 door beroemde kunstenaars (Sol LeWitt en David Tremlett), vandaag is het vrij toegankelijk en vertegenwoordigt het een fascinerend buiten programma tijdens een tocht door de Langhe. Gezien de locatie en het uitzonderlijke karakter van het gebouw, is het goed om ter ere van hem op doeltreffende wijze te toosten met een wijn van unieke persoonlijkheid: onze keuze kan alleen maar op Barolo vallen!

Gigantische banken Langhe

Panchine Giganti, un tocco di fiaba in Piemonte

Verspreid in verschillende gemeenten van Langa bevinden zich de gigantische banken, het werk van Chris Bangle. Dit zijn artistieke installaties, banken met gigantische afmetingen die de afgelopen jaren een handelsmerk van het gebied zijn geworden en een attractie voor toeristen en meer. Aan de basis van deze merkwaardige creaties ligt de wens om voor diegenen die erop klimmen een ervaring te bieden het landschap met de ogen van een kind te aanschouwen: een manier om het wonder van een territorium dat uw hart raakt te cultiveren. Een perfecte wijn om deze betoverende attracties te begroeten? Piemonte Cortese: delicaat, geurig, uitnodigend en licht.

Bergolo

Bergolo, il Paese di Pietra

Een van de kleinste gemeenten in Italië, de kleinste van alle Langhe, Bergolo staat bekend als Il Paese di Pietra. Alle gebouwen zijn in de loop van de tijd gerenoveerd met behulp van zandsteen en het asfalt is vervangen door straatkeien. Het resultaat? Een dorpje dat zowel reizen in de tijd als schoonheid omvat, een plek die sprookjesachtige scenario's en adembenemende uitzichten biedt. In de herfst worden de straten van Bergolo gekleurd door duizend activiteiten (deels gekoppeld aan de Truffelbeurs), en er worden veel evenementen georganiseerd in het kleine dorpje. Een traktatie om te ontdekken! Toost op deze speciale plek met een Rosso Piemonte DOC: inspirerende wijn, met zowel een oud als modern karakter, overweldigend in de sensaties die het kan bieden ... net als Bergolo.

Photo credit: ViaggioRoutard, Max Giordan and jorge.cancela on Visual hunt / CC BY | Giorgio Pulcini | Elio Pallard via Wikimedia Commons