120 jaar geschiedenis

"Giordano produceert al 120 jaar wijn met passie. Omdat goede wijn, net als goed eten, het leven beter maakt"

120 JAAR GESCHIEDENIS

De Giordano wijnkelders, in Piëmont en Puglia, vormen het kloppend hart van ons bedrijf: het is daar waar de wijn geproduceerd wordt, oogst na oogst, met volledige inachtneming van de traditie. En het is precies op deze manier, uitgaande van de erfenis van het verleden, dat we erin geslaagd zijn ons succes op te bouwen. Omdat we bij Giordano goed weten: het moet duidelijk zijn waar u bent begonnen, om zelfs de meest ambitieuze doelen te kunnen bereiken.

WIJ BEGONNEN MET WIJN TE PRODUCEREN VANAF HET BEGIN VAN DE TWINTIGSTE EEUW

Onze geschiedenis: vanaf het begin van de twintigste eeuw worden wijnen met passie bereid

La nostra storia: fin dai primi del Novecento vini fatti con passione

Ons groeipad begon in 1950 dankzij de visie en intuïtie van Ferdinando Giordano, die besloot de traditionele distributieketen te verlaten en tussenpersonen uit te sluiten ten voordele van de klant. Een keuze vooruitlopend op de tijd, die sindsdien het hart van ons werk is geworden en een fundamenteel element voor ons bedrijf: "Kwaliteitswijnen, thuisbezorgd in korte tijd en tegen de juiste prijs, met de maximale tevredenheid van degenen die ze ontvangen."

We worden als producenten geboren, maar als u van wijn houdt zoals wij ervan houden, wordt die rol zelfs een beetje krap. Met de toename van de vraag was de enige productie van onze wijngaarden niet meer voldoende om Giordano-wijnen voor alle klanten te kunnen garanderen.

We hebben daarom een netwerk van betrouwbare partners gecreëerd, mensen met een wijngaard zoals wij: met druiven en hun most, met onze ervaring en de wijnkelders van Valle Talloria en Torricella, zijn we begonnen meer te produceren, zorgvuldig het beste te kiezen uit de nationale wijnbouw. In Piëmont is de traditie geworteld van wijn maken, maar overal in Italië wordt voortreffelijkheid gevinifieerd: we zorgen ervoor dat deze elke dag rechtstreeks op de tafel van onze klanten arriveert.

Hout en staal: de poëzie van het verleden en de modernste technologieën bestaan naast elkaar in onze wijnkelders

Giordano Vini: legno e acciaio, tradizione e tecnologia

Vandaag zijn we in realiteit een bedrijf in balans tussen traditie en moderniteit, in staat om de voortreffelijkheid van onze producten in de huizen van meer dan 1 miljoen klanten te bezorgen, in Italië en Europa. De toewijding aan wijnmakerij activiteiten en de zorgvuldige selectie van de druiven hebben ertoe geleid dat onze wijnen opvallen met de meest prestigieuze wijnprijzen en internationale oenologische wedstrijden: een bron van trots voor ons allemaal, een garantie voor kwaliteit voor degenen die voor ons kiezen, constante stimulans voor onze gepassioneerde Wine Makers.

Onze 120 jaar geschiedenis, in combinatie met de wens om te blijven verbeteren en de constante uitdaging van het aanbieden van steeds betere kwaliteitswijnen, hebben ons ertoe gebracht om deel uit te maken - samen met Provinco Italië S.p.A. - van Italian Wine Brands, de eerste Italiaanse groep in de wijnbouwsector die op de beurs genoteerd staat. Dit is niet voor ons een eindpunt, maar een verdere stimulans om onze ervaring ten dienste te stellen van diegenen die ervoor kiezen om Giordano-wijn te kopen.

Onze missie? Goede wijnen maken. Omdat een goede wijn het leven beter maakt.