Rosť seizoen: rosť wijnen die naar lente en wedergeboorte smaken

4 rosť wijnen die uw verlangen naar vrijheid doen ontwaken, uitgaande van de Apulische traditie en reikend tot aan mousserende wijnen

Rosť seizoen: rosť wijnen die naar lente en wedergeboorte smaken

Datum van publicatie: 29/04/2020

De lente is een gelegenheid om uzelf te herontdekken, maar het is ook de kans om nieuwe gewoontes met elan te omarmen (deze keer niet op een virtuele manier...). Als u nog nooit een uitstekende rosé wijn hebt geprobeerd, is dit het juiste moment om ermee te beginnen. Dit type wijn, halverwege de rode- en witte wijnen traditie, kan u op een onverwachte manier verrassen.

Wij hebben voor u 4 rosé wijnen uitgekozen die weten hoe ze u de juiste energie moeten geven om op een positieve manier nieuwe uitdagingen aan te gaan.

ESCLUSIVO ETICHETTTA ORO ROSATO PUGLIA IGT

De zorgvuldige traditionele productie, het frisse en intense bouquet en het authentieke karakter: deze rosé herinnert aan Apulië in alles wat ermee te maken heeft. De technieken van vinificatie en vooral de fermentatie van de most op lage temperaturen zorgen ervoor dat de Esclusivo Etichetta Oro Rosato Puglia IGT perfect de fruitige geuren en aroma's behoudt, waardoor hij ideaal is om te genieten in het gezelschap van een goed bord, zoals spaghetti ai ricci di mare, volgens de echte Salento traditie of met verse schaaldieren, vis of wit vlees.

LORIS VINO ROSATO

Loris Vino Rosato is een suggestieve en delicate zomer rosé die doet denken aan een geurig bloemenveld en de lentebries in één slok. In staat om zelfs de meest standvastige liefhebber van rode wijnen te verbazen, heeft hij een heldere kleur die doet denken aan een uienschil, het resultaat van zorgvuldig onderzoek in de wijnbereidingsfase. Deze wijn valt op door zijn veelzijdigheid, in feite kunt u hem bij elke gang combineren: vleeswaren, voorgerechten, zeevruchten en groenten zijn allemaal uitstekende combinaties.

PIZZICANTO PRIMITIVO SALENTO ROSATO IGT

Een andere essentiële Salento rosé in dit seizoen is de Pizzicanto Primitivo Salento Rosato IGT. Sensueel, elegant en licht, bezit deze rosé wijn alle kenmerken om door veeleisende fijnproevers gewaardeerd te worden die houden van harmonieën en balansen. Dankzij de geur van honing en bramen en bloemenaroma's bevat hij de gehele persoonlijkheid van Apulië.

ROSÉ VINO SPUMANTE MILLESIMATO

Deze rosé mousserende wijn is een explosie van fruitige tonen, variërend van bessen tot citrusvruchten en frambozen. De frisheid van de Rosé Vino Spumante Millesimato maakt hem de perfecte keuze om in de lente tijdens een aperitief bij zonsondergang te toosten, nog beter bij hapjes of salami en smaakvolle kazen.