Zomertour naar wijn plaatsen: drie italiaanse plekken om de vakantie door te brengen

ZOMERTOUR NAAR WIJN PLAATSEN: DRIE ITALIAANSE PLEKKEN OM DE VAKANTIE DOOR TE BRENGEN

Zee, bergen, heuvels of platteland, Italië is een land dat veel te bieden heeft. In overeenstemming met de vakantie in de nabijheid die veel Italianen deze zomer zullen doen, raden we drie toeristische plekken aan die ook worden erkend als enogastronomische bestemmingen. Voor iedereen die het "mooie land" niet kan bezoeken, hier is een manier om toch een beetje Italië te beleven... Hoe? Uiteraard met onze wijnen! Beginnend vanuit Noord-Italië, via het centrum naar het zuiden, als het gaat om goed drinken, weet dit land goed hoe u gelukkig te maken: maak het uzelf gemakkelijk en bereid de glazen voor, drie ongelooflijke witte wijnen wachten op u!

 

NOORD: HET GARDAMEER

Op deze plaatsen zijn veel activiteiten mogelijk: van wandelingen in de prachtige historische centra van de verschillende steden in de buurt tot de mogelijkheid om watersporten in de vele sportfaciliteiten in de omgeving uit te oefenen. Maar als uw favoriete bezigheid het zwembad, ligstoel en een glas wijn is, maak u dan geen zorgen: u bent sowieso hier op de juiste plek! Garda is een DOC gebied voor de wijnproductie. De temperatuurschommelingen tussen dag en nacht en de nabijheid van het meer beïnvloeden de rijping van de druiven, waaruit een wijn met onmiskenbare organoleptische kenmerken is geboren: fris, elegant en vol facetten, de Garda DOC Bianco is perfect voor liefhebbers van kleuren en kleine nuances. Probeer hem eens in combinatie met tagliolini al ragù di coregone (de grote marene is een zoetwatervis): recept met een delicate en heerlijke smaak, een echte traktatie!  

 

CENTRUM: ROMEINSE KASTELEN

Er zijn in totaal 16 steden, waarvan sommige echte juweelsteden zijn. En ze liggen op een steenworp afstand van Rome. Ze zijn een plek van historisch-cultureel belang, maar zijn vooral beroemd in de omliggende gebieden als een echte gourmand bestemming, ook gedurende het jaar organiseren ze vele festivals van allerlei aard. DOP brood van Genzano, porchetta van Ariccia, aardbeien van Nemi: vanaf het eerste bord tot aan het fruit zijn er veel typische producten uit de streek en op km 0. Er zijn ook in dit geval veel activiteiten mogelijk: slenteren door het stadscentrum van de dorpen, een excursie maken naar Tusculum, een kanotocht maken naar het meer van Castel Gandolfo. Een rondleiding door de lokale kelders mag niet ontbreken: ontstaan uit een gebied van vulkanische oorsprong is het een gebied dat bijzonder geschikt is voor de productie van wijn. Een uitstekende uitdrukking van de typische minerale tonen die kenmerkend zijn voor de wijnen die worden geboren in gebieden als deze, we vinden ze terug in de Castelli Romani Bianco DOC, een mix van Trebbiano en Malvasia met een zeer delicaat aroma; een wijn voor de hele maaltijd die erg opvalt door het gemak waarmee hij gecombineerd kan worden met de meest uiteenlopende gerechten.

ZUID: SALENTO

We zijn natuurlijk in Apulië en de stranden hier zijn van ongelooflijke schoonheid: wit zand en een kristalheldere zee; zoveel rijkdom met als bijnaam de Malediven van Salento. Ook deze plek is een gebied rijk aan geschiedenis, cultuur, prachtige landschappen, prachtige steden en natuurlijk uitstekend eten en excellente wijnen! Het langverwachte evenement van het jaar en dat erin slaagt een waanzinnig aantal mensen te mobiliseren, zowel plaatselijk als van buitenaf, is het langverwachte Festival della Notte della Taranta, en het lijkt erop dat het ondanks alles dit jaar zal doorgaan. Bij deze gelegenheid wordt gegeten, gedronken en gefeest op de klanken van de pizzica. Als eerbetoon aan deze Salento volksdans stellen we de Chardonnay Salento IGT Pizzicanto voor. Hij wordt in beperkte hoeveelheden geproduceerd in onze Torricella kelders en door een zorgvuldige selectie van de beste Chardonnay druiven is hij strokleurig met gouden reflecties, met intense aroma's van geelvruchtig fruit. Frisse en omhullende smaak, met delicate hints van honing als afdronk. Hij past perfect bij vismenu's en bij alle zeer smakelijke typische Salento gerechten, zoals Scapece: gebakken vis gemarineerd in paneermeel lagen, azijn, knoflook, munt en saffraan.