Tradizione di Natale
1 WIJN + 2 MOUSSERENDE WIJNEN + 8 HEERLIJKE SPECIALITEITEN
Wil je jouw tafel laten stralen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met onze wijn, 2 mousserende wijnen en 8 lekkernijen ben je klaar om iedereen te verrassen. Wacht niet te lang: omarm de traditie met Kerst!
Spumante Rosé Millesimato
Mousserende wijn met een heldere roze kleur, versierd met paarse reflecties.
Bouquet van verse fruit, roze pompelmoes, framboos, aalbes en elegante tonen van rozenbottels. De perlage is gekenmerkt door kleine, fijne en aanhoudende bolletjes.
Blanc de Blancs Millesimato
Mousserende wijn met een zachtfruitige bouquet en delicate bloemige noten.
De prachtige transparent gouden kleur, toont een fijne en aanhoudende perlage. Intense op de neus met aangename hints van citrus en acacia bloemen. Koel en droog in de mond, onderscheidt zich door de verfijnde en elegante karakter uitgedrukt in de finale sensaties.
Primitivo Puglia IGT
Een rode wijn uit Apulië, verfijnd en elegant, het resultaat van zorgvuldig onderzoek naar de beste Primitivo druiven.
Diepe rode kleur met donkere reflecties. Intens bouquet van rijp fruit, met sterke hints van gedroogde vijgen.
Cotechino al Barolo
Van de beste traditionele recepten een heerlijk geurende varkensworst bereid met Barolo wijn en kruiden. Om ervan te genieten op zijn best, beter erg warm bedienen, in dikke plakken gesneden en begeleid door klassieke linzen of aardappelpuree.
Ingrediënten: varkensvlees, zwoerd, varkensvlees vet, zout, Barolo wijn (1,5%), suiker, kruiden, natuurlijke aroma, antioxidant: ascorbinezuur, conserveermiddel: natriumnitriet. Glutenfrij. Bevat sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
WIJZE VAN VOORBEREIDING: Week de verzegelde envelop met de worst in een pan vol water, breng aan de kook en laat langzaam koken gedurende ongeveer 20 minuten. Snijd de zak en leg de plakjes worst op een eerder verwarmd bord. Serveren met linzen of met een zachte aardappelpuree. Ideaal dabij een rode wijn met body, zoals Nebbiolo, Barbera d'Asti of Ferdinando I °.
Eier tajarin pasta
Deze fijne lintnoedels komen uit het hart van de Piemonte. Ze worden volgens traditioneel recept gemaakt van tarwemeel en eieren en hebben een grove en onregelmatige structuur. Serveer de tajarin met onze 'rustieke saus met eekhoorntjesbrood', de 'boerenragout' of de saus 'à l’Amatriciana'.
Ingrediënten: harde tarwe bloem, eieren 20%, water.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Ambachtelijke Savooie Koekjes
Deze heerlijke handgemaakte koekjes zijn het resultaat van een vakkundig mengsel van eenvoudige ingrediënten zoals eieren, bloem, suiker en honing. Ze zijn eenvoudig, licht en zo zacht dat ze smelten in je mond. Ze zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje en kunnen op elk moment van de dag worden gegeten. Voor zoetekauwen raden we aan om deze heerlijke koekjes in een dampende kop zabaglione te dopen.
Ingrediënten: tarwebloem, eieren, suiker, wilde bloemenhoning, emulgatoren (E420, E1520, E471), conserveermiddel (E200). Kan bevatten: soja, melk, mosterd en noten.
Panettone Tradizionale
Ingrediënten: tarwebloem type "550", rozijnen, hazelnoot glazuur 12% (suiker, vers eiwit, hazelnoten 18%, gelijk aan 2% van het eindproduct, rijstzetmeel, rijstmeel), boter, suiker, gekonfijte schillen van citrusvruchten (orangeate en citronate, glucose fructose siroop, suiker), verse dooiers, natuurlijke gist (tarwebloem, water), amandelen 1,5%, invertsuikerstroop, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, verse en gepasteuriseerde volle melk, natuurlijke aroma's . Het kan sporen van soja bevatten.
BEWARING: op een koele, droge plaats, vermijden van blootstelling aan de zon in de originele verpakking. Voor de beste resultaten Houd de Panettone bij kamertemperatuur 6-8 uur voor het consumeren.
Rustieke saus met eekhoorntjesbrood
Deze klassieke tomatensaus wordt bereid met zorgvuldig geselecteerde, verse paddenstoelen. Deze populaire saus is geschikt voor elk pastagerecht
Linzen
Een lekkere bijgerecht, perfect voor het bereiden van soepen en stoofschotels. Volgens de traditie worden ze geserveerd op de kersttafel voorbij zampone of cotechino, om veel geluk voor het nieuwe jaar te wensen.
Ingrediënten: Droge linzen.
Het kan sporen bevatten van: granen die gluten bevatten, soja, sesam, mosterd en lupine.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Pralines met 'Grappa di Barolo'
Deze fijne, heerlijke chocolade pralines met een unieke en onmiskenbare smaak, worden door het mengen van chocolade en 'Grappa di Barolo' bereid: een echte onweerstaanbare verleiding, zelfs met de koffie.
INGREDIËNTEN: pure chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: soja lecithine), Grappa uit Barolo (8%), suiker, volle melkpoeder, ethyl alcohol, dextrose, fructose, plantaardig vet (palmolie), cacaopoeder. Het kan sporen van granen met gluten, hazelnoten, amandelen, walnoten, pinda's, cashewnoten, melk en eieren bevatten.
OPSLAG: opslaan in een koele, droge plaats.
Tagliatelle met truffels
Deze heerlijke pasta met truffels is typisch voor onze traditie en in het recept dat wij voorstellen, worden de smaak en het aroma van truffels versterkt door de combinatie met fijne ingrediënten zoals verse eieren, griesmeel van harde tarwe en paddestoelen.