Riesling dell'Oltrepò Pavese DOC

DROGE WITTE WIJN

2021

Wijnstok van een buitengewone kwaliteit, is Oltrepò Pavese Riesling DOC  een verfijnde witte wijn met intense aroma's, volgens traditie gevinifieerd door onze deskundige Wine Makers. Een label dat bijdraagt aan de verrijking van Giordano’s ondertekend assortiment witte wijnen: delicaat en tegelijkertijd rijk aan nuances, is het een wijn die uw smaakpapillen vanaf de eerste slok verwent.

Alcohol
Alcohol
12% vol
Temperatuur
Temperatuur
8°-10 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Strokleurig, verrijkt met groenachtige reflecties net zo fel als intrigerend. Het olfactorische profiel is bijzonder rijk, met echo's van bloemen en meer intense hints van perzik en citrus. De mineraaltonen volgen een schoon en oprecht aromatisch profiel, sappig en elegant.

8 ,90
  € 11,87/lt.   (cod. 02164)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië.
Wijnbereiding

Na een oogst die vooral door het seizoen wordt beïnvloed (zelfs een late in het geval van langzame rijping van de druiven), begint de natuurlijke gisting van Oltrepò Pavese Riesling DOC met het vinificatieproces, dat eindigt met het verstrekken, juist vanwege de kenmerken van de druiven , van een harmonieus evenwicht tussen natuurlijke zuurgraad en zoetheid van de wijnen.

Gastronomische Combinaties

Als we een mogelijke combinatie willen aanbieden, past Oltrepò Pavese Riesling DOC perfect bij de Elzasser Choucroute: een robuuste tweede gang op zijn zachtst gezegd, op basis van varkensvlees en zuurkool. Riesling leent zich voor een breed scala aan mogelijke wine paring: zeevruchten, lichte voorgerechten, groenten, verse kazen en wit vlees.

Wijnproeverij

Ongebruikelijk wit, een wijn die uit de kou komt (de Duitse oorsprong van de wijnstok is stevig in zijn aard vast geankerd) en die niet houdt van serveertemperaturen onder de 10° C. Kan een  rijpingsperiode in de fles goed verdragen: mits op de juiste manier bewaard. Opmerkelijk is de evolutie die hij u in de loop van de tijd biedt, en het is prettig om dit seizoen na seizoen te ontdekken.


Productienoten

Geproduceerd door RI.VI. S.p.A - Monforte d'Alpone, gedistribueerd door Giordano Vini S.p.A - Diano d'Alba - Italië

Geproduceerd in Italië

 

flocons des offres - Blancs
79 ,99
(cod. 77479)
GRATIS VERZENDING