Mysteries in de kelder
Van aperitief tot dessert, alles wat je nodig hebt, is hier: 6 wijnen, 7 specialiteiten en een Moscato Grappa. Alles staat klaar voor jouw feestmenu. Nodig gewoon je vrienden uit en dek de tafel, wij regelen de rest!
Blanc de Blancs Millesimato
Mousserende wijn met een zachtfruitige bouquet en delicate bloemige noten.
De prachtige transparent gouden kleur, toont een fijne en aanhoudende perlage. Intense op de neus met aangename hints van citrus en acacia bloemen. Koel en droog in de mond, onderscheidt zich door de verfijnde en elegante karakter uitgedrukt in de finale sensaties.
"Andrea Etichetta Nera" Vino Rosso
Het teken van de tijd, zoet en bitter tegelijkertijd, definieert mijn Andrea Vino Rosso Zwart Etiket. Het is de echo van zijn dromen die de kelder vult, tussen de bakstenen gewelven en de bochtige rondingen van de wijntonnen. De sissende adem van de lucht die elk bezoek vergezelt om de consistentie en evolutie ervan te evalueren, lage stromingen die samen een wervelende wals van verwachtingen vormen. Een rode wijn die ongewone, meeslepende, onstuimige tonen weet uit te drukken. Een wijn die Mediterrane onstuimigheid afwisselt met melancholieke suspensies, altijd in evenwicht tussen dissonante emoties: past altijd bij belangrijke gelegenheden, altijd openhartig in zijn stilte in het hart van de wijnliefhebber.
Het Andrea Vino Rosso Zwart Etiket biedt een donkere en dichte kleur, ondoordringbaar voor het oog. Druiven schaduwen verschijnen in het glas en glijden snel weg. In de neus vertoont hij sporen van hout, specifieke verwijzingen naar de rijpingsperiode. Er zijn echo's van fruit op brandewijn, ver weg als fata morgana's en sensaties van chocolade en tabak. Ordent het bouquet in een geparfumeerde geur van specerijen, om de proeverij te begeleiden en markeert de fases van begin tot einde. Breed, rond, met soepele en belangrijke tannines, bij het proeven verleent hij een aanhoudende en sobere afdronk.
"SELVATO" ROSSO TOSCANA IGT
Rode gerijpt in eiken vaten, bevat in zich suggesties van een land dat houdt van wijnen met karakter en dat beschikt over een lange traditie van uitmuntendheid. Luca Maroni, toonaangevende sensorisch analist, heeft aan onze Rosso Selvato Toscane een uitzonderlijke evaluatie toegekend in het jaarboek van de beste Italiaanse wijnen in 2017: wel degelijk 94 punten.
Heldere rode kleur met granaat tinten; intens bouquet met hints van rijp fruit, kruiden en vanille; warme en harmonische smaak, vol en aanhoudend, aangenaam zacht.
"Collection" Montepulciano d'Abruzzo DOC
Gemaakt van de Montepulciano druivensoort gekenmerkt door hun rijke, diep rode druiven.
Deze wijn verrast door zijn wijnachtige en intense bouquet, zijn robijnrode kleur en zijn veelzijdigheid.
Primitivo Puglia IGT
Een rode wijn uit Apulië, verfijnd en elegant, het resultaat van zorgvuldig onderzoek naar de beste Primitivo druiven.
Diepe rode kleur met donkere reflecties. Intens bouquet van rijp fruit, met sterke hints van gedroogde vijgen.
Spumante Moscato
Verkregen uit Moscato Bianco druiven, geteeld met de teeltsysteem Guyot.
Goudgeel met groene reflexen, fijn en aanhoudende schuim. De geur is intens, met sterke bloemige en fruitige noten. De smaak houdt de typische geur van Moscato druiven en de structuur in balans tussen zuurgraad en zoetheid.
Grappa van Muscat
Zachte en geurige grappa, gekenmerkt door de typische aroma's van de muskaatdruif. Wit, helder en kristallijn van kleur, met rijke en complexe aroma's die doen denken aan salie en bloemen. De smaak is zacht en fluweelachtig, met een goede elegantie en persistentie. Uitstekend aan het eind van de maaltijd en als meditatiewijn.
Cotechino al Barolo
Van de beste traditionele recepten een heerlijk geurende varkensworst bereid met Barolo wijn en kruiden. Om ervan te genieten op zijn best, beter erg warm bedienen, in dikke plakken gesneden en begeleid door klassieke linzen of aardappelpuree.
Ingrediënten: varkensvlees, zwoerd, varkensvlees vet, zout, Barolo wijn (1,5%), suiker, kruiden, natuurlijke aroma, antioxidant: ascorbinezuur, conserveermiddel: natriumnitriet. Glutenfrij. Bevat sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
WIJZE VAN VOORBEREIDING: Week de verzegelde envelop met de worst in een pan vol water, breng aan de kook en laat langzaam koken gedurende ongeveer 20 minuten. Snijd de zak en leg de plakjes worst op een eerder verwarmd bord. Serveren met linzen of met een zachte aardappelpuree. Ideaal dabij een rode wijn met body, zoals Nebbiolo, Barbera d'Asti of Ferdinando I °.
Eier tajarin pasta
Deze fijne lintnoedels komen uit het hart van de Piemonte. Ze worden volgens traditioneel recept gemaakt van tarwemeel en eieren en hebben een grove en onregelmatige structuur. Serveer de tajarin met onze 'rustieke saus met eekhoorntjesbrood', de 'boerenragout' of de saus 'à l’Amatriciana'.
Ingrediënten: harde tarwe bloem, eieren 20%, water.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Panettone al Moscato
Ingrediënten: Tarwebloem, rozijnen, suiker, water, boter, Natuurlijke Sourdough Gist, vers eigeel, vers eiwit, Moscato wijn (2,3%), hazelnoten (1,9%), invertsuikerstroop, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, rijstmeel, honing, melkpoeder, zout, Cacao boter, rijstzetmeel, natuurlijke sinaasappelsmaak, vanille bonen uit Madagascar. Bevat: gluten, melk, eieren, noten.
BEWARING: op een koele, droge plaats, vermijden van blootstelling aan de zon in de originele verpakking. Voor de beste resultaten Houd de Panettone bij kamertemperatuur 6-8 uur voor het consumeren.
Sinaasappelschillen met chocolade
Geurige sinaasappelschillen gedoopt in bittere chocolade. Perfect voor het toevoegen van een vleugje zoetheid aan uw dag en om uw gasten te verrassen!
INGREDIËNTEN intern: orange-peel (45%), suiker, glucose-fructosestroop, zuurteregelaar: E330 citroenzuur.
INGREDIËNTEN dekking: pure chocolade cacao minimaal 53,8% (cacaomassa, suiker, cacaoboter, emulgator: soja lecithine, vanilline).
Het kan sporen bevatten van granen, eieren, melk, pinda's en noten.
OPSLAG: Opslaan in een koele en droge plaats.
Linzen
Een lekkere bijgerecht, perfect voor het bereiden van soepen en stoofschotels. Volgens de traditie worden ze geserveerd op de kersttafel voorbij zampone of cotechino, om veel geluk voor het nieuwe jaar te wensen.
Ingrediënten: Droge linzen.
Het kan sporen bevatten van: granen die gluten bevatten, soja, sesam, mosterd en lupine.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Truffelsaus (La Tartufata)
Deze unieke lekkernij wordt bereid met alleen de beste ingrediënten. Smeer truffelsaus op geroosterd brood of serveer het als voorgerecht. Voeg wat extra vergine olijfolie toe om deze saus te gebruiken als saus bij pastagerechten. Probeer de saus ook bij onze eiertajarin: een ongelooflijke smaaksensatie! 1 glas 140 g
INGREDIËNTEN: "Agaricus Bisporus" gekweekte champignons, olijfolie, paneermeel, zout, zwarte truffel "Tuber Aestivum Vitt" 1%, peterselie, gistextract, tarwezetmeel, knoflook, aroma, peper.
OPSLAGWIJZE: Op een koele, droge plaats bewaren.
Eenmaal geopend, enkele dagen in de koelkast bewaren.
Pralines met 'Grappa di Barolo'
Deze fijne, heerlijke chocolade pralines met een unieke en onmiskenbare smaak, worden door het mengen van chocolade en 'Grappa di Barolo' bereid: een echte onweerstaanbare verleiding, zelfs met de koffie.
INGREDIËNTEN: pure chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: soja lecithine), Grappa uit Barolo (8%), suiker, volle melkpoeder, ethyl alcohol, dextrose, fructose, plantaardig vet (palmolie), cacaopoeder. Het kan sporen van granen met gluten, hazelnoten, amandelen, walnoten, pinda's, cashewnoten, melk en eieren bevatten.
OPSLAG: opslaan in een koele, droge plaats.