De Barbera: een evergreen wijn, die zelfs in de zomermaanden herontdekt kan worden

Vanwege zijn veelzijdige karakter heeft hij de reputatie veel zielen te bezitten en is hij een van de meest gecultiveerde wijnstokken van ons land buiten zijn Piemontese oorsprong. We hebben het over de Barbera, de rode wijn bij uitstek die opvalt door zijn diepe robijnrode kleur.

De Barbera:  een evergreen wijn, die zelfs in de zomermaanden herontdekt kan worden

Datum van publicatie: 15/04/2020

Geboren als een ideale maaltijd combinatie, vormt hij nu de basis voor 3 DOCG wijnen en meer dan 30 DOC's. Dankzij zijn aanpassingsvermogen en zijn kwaliteiten kunnen we ongetwijfeld bevestigen dat de Barbera de perfecte wijn is om het hele jaar door op tafel te serveren. Neem gewoon een klein slokje om uzelf te verbazen door de aangename kruidige tonen en de aroma's van vers fruit en bloemen, terwijl hij in de mond verrast door zijn body en frisheid die hem zowel als een stevige als sprankelende variant onderscheidt.

De Barbera en pasta: een onoverwinnelijke liefde

De Barbera blijft ons verwonderen, zelfs gedurende het voorjaar. Hebt u hem ooit geprobeerd in combinatie met gevulde pasta of lasagne? Als het antwoord ontkennend is, verhelp dit dan zo snel mogelijk om de prachtige harmonie te ontdekken die de zuurgraad en frisheid van deze rode samen met verse en gedroogde pasta kan creëren. Een andere uitzonderlijke combinatie is die met fusilloni trafilati al bronzo: of ze nu gekruid zijn met een smakelijke vleessaus of de hoofdrolspelers zijn van een pasta pasticciata di stagione, het resultaat samen met de Barbera zal verbluffend zijn!

Met de traditionele keuken voor een explosie vol van smaken

Voelt u zich verbonden met traditionele gerechten en lukt het u niet om zelfs bij stijgende temperaturen deze op te geven? De Barbera vertegenwoordigt authenticiteit in combinatie met een aperitief op basis van gnocco fritto met salami en kaas of met een tweede gang op basis van vlees. Hij moet ook worden geprobeerd met de typische sauzen van Noord-Italië, zoals  ragù alla contadina, om de typische smaken in het gerecht en het glas te ontdekken.

Smaak en lichtheid met de Barbera

Als u in de zomermaanden graag lichte smaken in de keuken vindt, vergeet dan niet dat de Barbera ook de lentegerechten op een onberispelijke manier weet te verhemelen. Met een frittata van asperges, kruiden of verse kazen bereid met een waardevolle extra vergine olijfolie, zal deze tijdloze wijn u een onvoorstelbare frisheid schok bezorgen.