Barbera d'Asti Superiore DOCG

Rode Wijn

2019

Een wijndruivenras geteeld op de glooiende heuvels van het Asti gebied, langs hellingen die van nature blootgesteld zijn op het zuiden. De Barbera d'Asti DOCG Superiore komt uit die gebieden, met de grootste zorg door deskundige handen gekweekt. Alleen geproduceerd gedurende bijzonder geschikte jaren, gekenmerkt door een goed klimaat en tot in de perfectie gerijpte druiven, met een zeer lage productie per hectare en daardoor van superieure kwaliteit. De ingrediënten van zo’n succesvolle wijn? Het klimaat, vruchtbare gronden van kleiachtige en zandige natuur, rijp en sappig fruit, de ervaring van degenen die al meer dan 100 jaar druiven telen en wijn met passie produceren.

Alcohol
Alcohol
14% vol
Temperatuur
Temperatuur
18į-20 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Intense robijnrode kleur met intense roodachtige tint, bijzonder helder en vol. De bloemengeuren, typisch voor het wijndruivenras, zijn schoon en uitgesproken elegant. Het bouquet wordt aangevuld met wijnachtige hints en fruitige aroma's. Tijdens het proeven is hij gestructureerd, zacht, kalm en harmonieus: als jonge wijn kan hij een ruw karakter vertonen, zoals een sterke zuurgraad en nerveuze tannine, de rijping op hout kan hem verfijnen, waardoor de smaaksensaties omhullend, aangenaam en aanhoudend worden.

8 ,34
-40%


€ 13,90

  € 11,12/lt.   (cod. 03533)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Gastronomische Combinaties

De Barbera d'Asti DOCG Superiore van Giordano past perfect bij warme gerechten, zoals soepen en rijk gevulde soepen, hoofdgerechten op basis van rood vlees of wild. Voorgerechten op basis van vlees, zoals carpaccio of rauw vlees all’albese, vormen een uitstekende combinatie bij deze Piemontese rode wijn. Past ook perfect bij kazen, zacht of hard, en bij, vooral pittige, salami en worst.

Advies van de deskundige:

"De subtiele tannine en de evocatieve verwijzing van rood fruit, kenmerkend voor deze variëteit, maken hem tot een dagelijks wonder vol expressieve territoriale lijnen, met niet te evenaren gratie en finesse, expressieve aromatische omvang".

Agreeableness index : 98 /100

Luca Maroni
Gewonnen prijzen:

Berliner Wein Trophy 2018: Gouden medaille

International Wine Challenge 2019: Commended


Info

Wijnbereiding

Barbera d'Asti DOCG Superiore wordt uitsluitend geproduceerd van Barbera druiven wanneer de omstandigheden voor oogsten en vinificatie perfect zijn. Als gevolg van de goede zomer van 2016, warm en luchtig, zijn de druiven tot in de perfectie gerijpt, zij het met een lagere opbrengst dan andere jaargangen. Een kwantitatief inferieure productie, maar kwalitatief excellent. Na het oogsten aan het einde van september, gaan we verder met de vinificatie met een langzame rijping in houten vaten. Voor het bottelen wordt de wijn geproefd door een commissie van gespecialiseerde technici. De mening van deze experts is fundamenteel: verdient de wijn de titel Superiore? Alleen als het antwoord positief is, wordt de goedkeuring gegeven om te bottelen en de vermelding van de tekst op het etiket. Verdere rijping in glas produceert een uitzonderlijke wijn door zijn body, karakter en sterkte.

Trivia

Barbera d'Asti DOCG Superiore biedt een rijk en complex aromatisch profiel. Om er volledig van te kunnen genieten, raden we aan om hem minstens een uur voor consumptie te ontkurken: op deze manier krijgt hij de tijd om in zijn contact met de lucht al zijn overweldigende potentieel uit te drukken. Serveer op maximaal 18 - 20 °, zorg ervoor dat de serveertemperatuur met een paar graden wordt verlaagd op bijzonder warme zomerdagen.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba - Italië in de kelders van Valle Talloria

Geproduceerd in Italië