Rosso Puglia Appassimento Igt 2022

2022

Er bestaat een afdruk van een passievol en sterk land in onze Appassimento methode: Apulië. De druiven die traditioneel geteeld worden in Apulië worden niet samen met de andere geoogst, maar blijven hangen aan de wijnplant. Op deze manier gaat de rijping door, de trosjes overrijpen en verwelken op de wijnstok; de smaak van de druivenpitten versterkt, de eigenschappen consoliderend die het karakteriseert. Op wonderlijke wijze bij internationale veilingen door de bekwame handen van onze meester kelderhouders geselecteerd, krijgt de Appassimento een uniek en onweerstaanbaar karakter.

Alcohol
Alcohol
15% vol
Temperatuur
Temperatuur
18į-20 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

De kleur is levendig robijnrood met markante reflecties. Het bouquet is stevig fruitig en intens aroma van rijp fruit en gedroogde vruchten, met duidelijke hints van gedroogde pruimenjam. In het gehemelte proeft u harmonie, evenwicht, een aangename bittere smaak, met de juiste zuurheid en een indrukwekkende afdronk.


Formaat 0.75 l. (€ 17,20/lt.)
12 ,90


  € 17,20/lt.   (cod. 03640)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Gastronomische Combinaties

Deze wijn begeleidt perfect rijke rode vlees- of wildgerechten, pittige gerechten en sappige soepen.

Advies van de deskundige:

"Bewonderenswaardig rijk aan smaak en altijd aangenaam harmonieus. Deze volle wijn heeft het pittige aroma van pruimen, kruidig en rijp en draagt daarmee het uitstekende genot van ingedroogde druiven bij zich."

Agreeableness index : 96 /100

Luca Maroni
Gewonnen prijzen:

International Wine Challenge 2019: Bronzen medaille


Info

Wijndruiven die tijdens het vinificatieproces door de Appassimento methode gedroogd worden, produceren een meer stroperige most, waarbinnen de aromatische stoffen zeer hoge concentraties bereiken. De kleur wordt donkerder, ondoordringbaar om met het oog te zien: het is de geur die je leidt naar de kenmerken van de most, zo vol en harmonieus om het enorme potentieel van de wijn te zullen ontdekken. In de wijnkelder adem je de energie van het Appassimento proces, beloftevol, verwachtingsvol en sensueel.

Wat onze ervaren wijnmakers al jarenlang gezocht hebben, is precies met deze buitengewone wijn gelukt. Een beslissend karakter, onvergetelijke persoonlijkheid, volledige harmonie en een onverwachte delicatesse, die door de proeverij het volledig kader van organoleptische kenmerken van de Primitivo bevat, zonder de oneffenheden die het soms kan karakteriseren. De Appassimento Rosso Puglia IGT overstijgt overweldigende geuren van fruit, rijp en droog; eruit springende opvallende hints van pruimenjam. Heeft een volle en karaktervolle body, omhullende smaak en volgerijpt. De korte rusttijd in de fles heeft uiteindelijk gezorgd voor dit meesterwerk, waardoor er veel intense suggesties voor lange tijd in de herinnering achterblijven. Niet een eenvoudige wijn, maar een unieke zintuiglijke ervaring. Een perfect genot bij traditionele smakelijke gerechten, of om gelukkige momenten van gezelligheid en ontspanning te begeleiden.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba - Italië in de kelders van Valle Talloria

Geproduceerd in Italië